Obertauern

Obertauern is een geliefde wintersportbestemming onder Nederlanders en dan vooral bij gezinnen met kinderen. Het grote aanbod aan brede, blauwe afdalingen speelt hier een grote rol in. Daarnaast staat Obertauern bekend als een overzichtelijk skigebied. 

Obertauern bevindt zich op een hoogte van 1.665 meter en is heel sneeuwzeker. Het skigebied telt 100 pistekilometers. Naast de blauwe afdalingen zijn er genoeg rode pistes, waar de gemiddelde wintersporter aan zijn trekken komt. Het dorp zelf is toeristisch georiënteerd en dat zie je terug in de faciliteiten die er te vinden zijn. Verder houdt het skidorp zich intensief bezig met het vermaken van toeristen. Zo ben je in de après-skihutten verzekerd van gezellige avonden. Obertauern is een geschikte wintersportbestemming voor bijna ieder type wintersporter.  

Skiinformatie Obertauern

Beoordelingen Obertauern

Algemene informatie Obertauern

Obertauern telt ruim 100 pistekilometers en wordt jaarlijks door veel skifanaten bezocht. Dit komt door de vele voordelen waarover het skigebied en dorp beschikt. Zo is het voor verschillende soort wintersporters een aantrekkelijke bestemming. Gezinnen met kinderen, vriendengroepen en fanatieke wintersporters komen in dit skigebied prima aan hun trekken. Obertauern is namelijk gevarieerd. Men heeft toegang tot ruim 100 kilometer aan pistes.

Obertauern is een overzichtelijk skigebied met veel glooiende en niet al te steile pistes. Dit is ideaal voor gezinnen met kinderen. Er is genoeg ruimte om rustig aan de techniek te werken op de blauwe pistes. Ook zijn er skischolen waar zowel kinderen als beginnende, volwassen wintersporters de juiste begeleiding krijgen. Qua accommodaties is er genoeg keuze. Verschillende gezelschappen kunnen hier prima terecht.

Heb je al enige ervaring op de latten, dan vermaak je je meer op de rode pistes. Hier kunnen zowel gemiddelde als gevorderde wintersporters prima uit de voeten. Er zijn verder een aantal uitdagende afdalingen die een geoefende techniek vergen. Er zijn goede mogelijkheden voor tochten en voldoende off-pistemogelijkheden. Laat je ervaring bijvoorbeeld ten goede komen op de Gamsleiten 2 skiroute.
Hoewel Obertaern een drukbezochte wintersportbestemming is, zul je niet vaak te maken krijgen met lange wachtrijen. De liften zijn namelijk modern en snel.

Naast de skimogelijkheden heeft Obertauern nog meer te bieden. Heb je behoefte aan rust en ontspanning, dan kun je heerlijk ontspannen in je verblijfplaats. Ben je echter toe aan nog wat gezelligheid, dan kun je terecht in de gezellige berghutten. Obertauern is een typisch Oostenrijks bergdorp en dat betekent dat de après-skicultuur sterk aanwezig is. Duik vanaf de pistes direct de gezellige hutten in om lekker te ontspannen. Na het eten gaat het feest op veel plekken nog door. Feest tot diep in de nacht, maar sta de volgende ochtend wel weer fit op de latten om te genieten van de pistes. Voor het jongere publiek zijn er leuke winterse activiteiten te doen en evenementen te beleven.

Dorpen in Obertauern

Evenementen in Obertauern

Restaurants in Obertauern

Freiwild

Lürzer Alm

Kringsalm

Restaurant Freiwild is anders dan men vaak in een skigebied gewend is. Hier tref je geen doorsnee gerechten op de menukaart. Het is een trendy, doch eenvoudige pub. Hoewel de keuze in gerechten niet enorm is, valt er genoeg lekkers te bestellen. Even toe aan iets anders? Laat je dan verassen in Freiwild. Bestel een heerlijk stukje vlees of vis. Geniet van salades, pasta's en andere internationale gerechten.

Freiwild

Tel: Mail: Web:

Als je even snel iets wil eten tussen de middag om vervolgens weer snel op de latten te staan, kun je naar de Lürzer Alm. Het traditionele interieur is gecombineerd met moderne elementen. Geniet van Oostenrijkse delicatessen uit de regio en heerlijke bieren of wijnen.

Lürzer Alm

Tel: Mail: Web:

Wie op zoek is naar een gezellig en lekker restaurant met terras aan de piste, is bij restaurant Kringsalm in Obertauern aan het juiste adres. Bestel een pizza of kies voor een lekker stukje vlees. De Kringsalm is een zelfbedieningsrestaurant. Kinderen kunnen zich vermaken in de grote sneeuwspeelplaats.

Kringsalm

Tel: Mail: Web:

Apres-ski in Obertauern

Gruber Stadl

Mozartgasse

Hochalm

Seekarstraße 50

People

Ringstraße 53

Heb je na het skiën nog wat puf over om lekker te après-skiën? Obertauern is een traditioneel Oostenrijks dorp en dat betekent dat je vakantie niet compleet is zonder het ervaren van de typische gezelligheid in een klassieke berghut. De Gruber Stadl is een populaire plek om na het skiën te komen. Je vindt de bar direct aan de piste. Hier tref je de après-skisfeer waar Oostenrijk zo bekend om staat. Bestel de drankjes aan een houten bar en geniet van live-muziek of ander entertainment.

Gruber Stadl

Mozartgasse 5562 Obertauern

Tel: +43 6456 7288607 Mail: info@gruberstadl.at Web: http://www.gruberstadl.at/

Wil je na urenlang op de latten te hebben gestaan direct de après-ski induiken en lekker ontspannen? Dat kan in de Hochalm in Obertauern. Met lekker weer zit het terras vaak vol. Luister de ene keer naar live-muziek en de andere keer naar bekende après-skinummers. De Hochalm ligt aan het dalstation van de Panoramabahn en de Hochalmbahn. Het is een gezellige hut, waar wintersporters graag komen. Dans hier met je skischoenen nog aan! Tip: Drink hier het bekende, speciale drankje Himbeerli.

Hochalm

Seekarstraße 50 5562 Obertauern

Tel: +43 6456 7318 Mail: Web: http://www.hochalm.com/

People is een echte hotspot in Obertauern. Het is een gezellige bar met een trendy uitstraling. People heeft meer weg van een club dan van een echte, traditionele après-skihut. Hier kun je tot diep in de nacht feesten. In plaats van meters bier en schnapps zie je hier veel cocktails langsgaan. Ook de muziekstijl geeft je een modern clubgevoel. Dit maken de avonden zeker niet minder gezellig.

People

Ringstraße 53 5562 Obertauern

Tel: +43 6456 7289 Mail: Web: https://www.luerzer.at/restaurants-apresski-bars/people/home/

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in