Nieuwsalert per mail ontvangen

Sella Ronda: een skitocht die je geskied moet hebben

Wintersportredacteur

Als je op wintersport gaat naar het Val Gardena, dan heb je niet alleen toegang tot een heerlijk skigebied, maar ook tot de befaamde Sella Ronda skitocht. Deze skitocht wordt door veel wintersporters bestempeld als de mooiste van de Alpen en dat is niet voor niets. 

Perfect geprepareerde pistes, het indrukwekkende Sellamassief en tal van gezellige berghutten zijn wat deze skitocht zo bijzonder maken. Continu geniet je van een prachtig uitzicht op de UNESCO Werelderfgoed Dolomieten en de Italiaanse gezelligheid.

Wintersport in Val Gardena

Val Gardena behoort tot de populairste wintersportbestemmingen in Italië. Dit 25 km lange dal en gelijknamige skigebied ligt in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol, middenin de Dolomieten. Vanuit de drie dorpen Ortisei (St. Ulrich/Urtijëi), St. Christina (Santa Christina) en Selva Gardena (Wolkenstein/Sëlva) heb je toegang tot 175 km aan pistes. Omdat het skigebied onderdeel is van de Dolomiti Superski (grootste skiregio met 1200 km aan pistes), kun je ervoor kiezen om een grotere skipas aan te schaffen. Doe je dat, dan kun je via de verbindingen ook skiën in bijvoorbeeld Alta Badia en Seiser Alm. Geweldig, maar geloof me, met alleen Val Gardena ben je ook al ontzettend blij! Het skigebied is sneeuwzeker en de pistes zijn ontzettend fijn

De zon schijnt vaak in Val Gardena

De Sella Ronda skitocht

Vanuit Val Gardena heb je toegang tot de Sella Ronda. Deze prachtige skitocht is 40 km lang en daarvan zit je maar liefst 24 km in de lift. Een perfecte combinatie van genieten van de pistes en het uitzicht op de Dolomieten. Je kunt kiezen om de route met de klok mee of tegen de klok in te skiën. De skitocht neemt je mee rondom het indrukwekkende Sellamassief. De Sella Ronda is ook geschikt voor de minder gevorderde skiër. Wel is het belangrijk dat je echt voor 10.00 uur ’s ochtends start, want anders kom je niet uit met de tijd en de verbindingen. Ben je een gevorderde skiër, dan kun je de tocht ook gemakkelijk verlengen door af en toe een extra piste te skiën.

Uitzicht op het Sellamassief

Hele fijne berghutten onderweg

Onderweg kom je tal van leuke berghutten tegen waar je naast heerlijk eten ook geniet van Italiaanse gezelligheid. Al vroeg op de dag worden het eerste ‘aperitivo’ besteld en eigenlijk gaat dat de rest van de dag zo door. Val Gardena ligt in Zuid-Tirol en dat betekent dat je hier geniet van ruim 300 dagen zon per jaar. De kans is dus groot dat je tijdens het skiën van de Sella Ronda kunt pauzeren op een fijn terras in het zonnetje. Maak je met die zon overigens geen zorgen om de sneeuwzekerheid, want Val Gardena dat zit bij Val Gardena helemaal goed!

Lees meer over Val Gardena en de Sella Ronda

Wat is het hier mooi!

Italiaanse hapjes en drankjes onderweg

Daar krijg je toch geen genoeg van?

Uitzicht op het Val Gardena vanaf de Saslong (bekend van de Super G)

Er zijn nog veel meer mooie skitochten mogelijk!

Weer een prachtig uitzicht

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in