Nieuwsalert per mail ontvangen

Slapen in een iglo, ja! of no way..

Iglo.Het slapen in een van sneeuw gemaakte iglo zou elke wintersporter een keer moeten meemaken. Sommige mensen zouden voor geen goud het warme hotelbed verruilen voor een koude iglo, terwijl het bij anderen op het lijstje ‘ Try before you die’ staat. Bang dat de iglo instort of dat je het te koud krijgt? Wees niet bang, ze zijn steviger en warmer dan je denkt.

Bang voor instortingsgevaar?
De iglo’s worden op zo’n manier gebouwd waardoor instorten onmogelijk is. De blokken ijs worden namelijk spiraalgewijs op elkaar gestapeld, zo ontstaat een zeer stevig bouwwerk. Hoewel sneeuw misschien niet het meest ideale materiaal lijkt om een ‘warm’ onderkomen mee te bouwen is dit wel het geval. Sneeuw is namelijk een slechte warmtegeleider waardoor het binnen in de iglo relatief ‘warm’ blijft. Veel mensen zullen zich afvragen hoe het kan dat de iglo’s zo mooi rond zijn van binnen. De iglo’s worden niet meer op een traditionele manier gebouwd. Tegenwoordig blazen ze een enorme ballon op om de basis vorm te krijgen. Door de ballon met sneeuw te bedekken krijgt de iglo zijn definitieve vorm.

Brrrr…
In de meeste iglo’s slaap je met ze zessen of vieren naast elkaar. Dit om elkaar lichaamswarmte zo goed mogelijk te benutten. In de iglo’s liggen speciale slaapzakken die bestand zijn tot temperaturen van -30, daarmee krijg je het zeker niet meer koud. De bedden zijn gemaakt van een ijsbank waar als isolatie dierenhuiden op liggen. Dit klinkt misschien raar maar het is lekker warm en het geeft de iglo ook nog eens een gezellige sfeer!

slapen iglo

Doen?
Voor iedereen die de kriebels heeft gekregen om komend seizoen zo een avontuurlijke nacht door te brengen, er is genoeg keuze. Op veel verschillende plaatsten in de Alpen kan je bovenop de berg in een iglo slapen. Veel mensen zeggen dat één nacht in de iglo zeker genoeg is voor een onvergetelijke ervaring!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in