Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Skiën in de herfst: in deze skigebieden kan het

Nog heel even en dan gaat de herfst officieel van start. Hét moment waarop de eerste skigebieden hun eerste liften en pistes openen. Kun jij niet wachten om op wintersport te gaan? Ga een paar dagen skiën in de herfst! Het is nog heerlijk rustig op de pistes, waardoor je optimaal kunt genieten. Benieuwd waar je in de herfst kunt skiën? In dit artikel vind je een overzicht.

Skiën in de herfst

Skiën in de herfst is heerlijk. Terwijl de dalen langzaam rood, geel, bruin en oranje kleuren, ligt er bovenin de bergen al genoeg sneeuw voor een aantal fijne afdalingen. Daarnaast komt de sneeuwvalgrens steeds lager te liggen, waardoor sommige dorpen al af en toe wit kunnen kleuren. De winter komt eraan en dat geldt ook voor de officiële start van het skiseizoen. Omdat de meeste mensen pas rond de kerstvakantie op wintersport gaan, is het nog heerlijk rustig in de skigebieden. Je kunt dus zonder drukte je eerste bochten in de sneeuw draaien. Heerlijk!

Skigebieden die open zijn in de herfst

Benieuwd waar je in de herfst al kunt skiën? We hebben de openingsdata van de skigebieden op een rijtje gezet. Haal die ski’s dus maar snel van zolder! Wax en slijp ze nog even, pak de auto in en rijd die kant op. Misschien sta jij tijdens de herfstvakantie al op de latten!

LandSkigebiedStart Skiseizoen
ATHintertuxer GletscherHele jaar door open
CH / ITZermatt – Breuil CerviniaHele jaar door open
ITPasso dello Stelvio (Stilfserjoch)13 juni tot 1 november
CHSaas-Fee11.07.2020
ATSölden11.09.2020
ITSchnalstaler Gletscher18.09.2020
ATPitztaler Gletscher19.09.2020
ATStubaier Gletscher25.09.2020
ATKaunertaler Gletscher26.09.2020
ATKitzsteinhorn03.10.2020
CHEngelberg – Titlis03.10.2020
FREspace Killy (Tignes – Val d’Isère)10.10.2020
CHEngadin St. Moritz17.10.2020
ATKitzbühel24.10.2020

In 2020 valt de herfst van 22 september tot en met 21 december. Om bovenstaande lijst niet te lang te maken, hebben we in dit overzicht alleen skigebieden benoemd waar je tijdens de herfstvakantie kunt skiën. Die valt van 10 t/m 25 oktober, afhankelijk van in welke regio je woon (noord, midden, zuid). Houd er daarnaast rekening mee dat de geplande openingsdata kunnen afwijken. Afhankelijk van de skicondities kan een skigebied besluiten eerder óf later open te gaan.

Booking.com

>>> Coronamaatregelen per skigebied

Andere seizoensopeningen

Niet alle skigebieden zijn gezegend met een vroege start van het skiseizoen. In de meeste gebieden kun je pas vanaf eind november, begin december op de latten staan. Benieuwd wanneer jouw favoriete skigebied de eerste liften en pistes opent? Check dan even het artikel hieronder. Je vindt hier een overzicht van de skigebieden waarvan de seizoensopening al bekend is.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in