Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in de herfst: in deze skigebieden kan het

skiën in de herfst Wintersport november Gurgl

© Skiinformatie.nl

Nog heel even en dan gaat de herfst officieel van start. Hét moment waarop de eerste skigebieden hun eerste liften en pistes openen. Kun jij niet wachten om op wintersport te gaan? Ga een paar dagen skiën in de herfst! Het is nog heerlijk rustig op de pistes, waardoor je optimaal kunt genieten. Benieuwd waar je in de herfst kunt skiën? In dit artikel vind je een overzicht.

Skiën in de herfst

Skiën in de herfst is heerlijk. Terwijl de dalen langzaam rood, geel, bruin en oranje kleuren, ligt er bovenin de bergen al genoeg sneeuw voor een aantal fijne afdalingen. Daarnaast komt de sneeuwvalgrens steeds lager te liggen, waardoor sommige dorpen al af en toe wit kunnen kleuren. De winter komt eraan en dat geldt ook voor de officiële start van het skiseizoen. Omdat de meeste mensen pas rond de kerstvakantie op wintersport gaan, is het nog heerlijk rustig in de skigebieden. Je kunt dus zonder drukte je eerste bochten in de sneeuw draaien. Heerlijk!

Skigebieden die open zijn in de herfst

Benieuwd waar je in de herfst al kunt skiën? We hebben de openingsdata van de skigebieden op een rijtje gezet. Haal die ski’s dus maar snel van zolder! Wax en slijp ze nog even, pak de auto in en rijd die kant op. Misschien sta jij tijdens de herfstvakantie al op de latten!

September

LandSkigebiedStart skiseizoen
ATHintertuxer GletscherHele jaar door open
ITSchnalstaler Gletscher16-09-22
CHZermatt20-09-22
ITStilfser Joch20-09-22
ATSölden23-09-22

Oktober

LandSkigebiedStart skiseizoen
CHEngelberg-Titlisoktober
ATKaunertaler Gletscher01-10-22
ATPitztaler Gletscher01-10-22
ATStubaier Gletscher01-10-22
ATKitzsteinhorn07-10-22
FRLes Deux Alpes15-10-22
CHEngadin St. Moritz22-10-22
ITSulden am Ortler26-10-22
CHSaas-Fee29-10-22
CHAndermatt Sedrun29-10-22
CHArosa Lenzerheide30-10-22

In 2022 valt de herfst van 23 september tot en met 21 december. Om bovenstaande lijst niet te lang te maken, hebben we in dit overzicht alleen skigebieden benoemd waar je in september en oktober kunt skiën. De herfstvakantie valt daarin, van 15 t/m 30 oktober, afhankelijk van in welke regio je woon (noord, midden, zuid). Houd er daarnaast rekening mee dat de geplande openingsdata kunnen afwijken. Afhankelijk van de skicondities kan een skigebied besluiten eerder óf later open te gaan.

Booking.com

Andere seizoensopeningen

Niet alle skigebieden zijn gezegend met een vroege start van het skiseizoen. In de meeste gebieden kun je pas vanaf eind november, begin december op de latten staan. Benieuwd wanneer jouw favoriete skigebied de eerste liften en pistes opent? Check dan even het artikel hieronder. Je vindt hier een overzicht van de skigebieden waarvan de seizoensopening al bekend is.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in