Saas-Fee

Saas-Fee behoort dankzij haar ligging tussen de 1800 en 3600 meter tot de meest sneeuwzekere skigebieden van Zwitserland. Dankzij de aanwezigheid van meerdere gletsjers kun je hier zelfs in de zomermaanden op de latten staan en is het skigebied doorgaans geopend van midden juli tot eind april. Saas-Fee biedt voor ieder type wintersporter voldoende mogelijkheden. Toch zal vooral de sportieve skiër zich hier erg thuis voelen.

Samen met Saas-Grund en Saas-Almagell ligt Saas-Fee in het Saastal. Een prachtig dal met meerdere sfeervolle dorpen en in totaal 150 km aan pistes. Saas-Fee is met ruim 100 km aan pistes de grootste van allemaal. De meeste afdalingen zijn rood, maar er zijn ook voldoende blauwe en zwarte pistes aanwezig. Voor families met kinderen is er direct bij het dorp een kinderland. Het skigebied kent meerdere hoogtepunten. De eerste is de 'Metro Alpin', oftewel de hoogste ondergrondse tandradbaan ter wereld. Deze brengt je naar 3500 meter hoogte, waar hoogtepunt nummer 2 en 3 te vinden zijn. De eerste is Drehrestaurant Mitallalin, het hoogste draaiende restaurant ter wereld. Je kunt hier even pauzeren met een warme choco of lunch, terwijl je van een 360 graden uitzicht geniet. Het tweede hoogtepunt is het Ice Pavillion, een indrukwekkende ijsgrot waarin je het eeuwenoude gletsjerijs kunt bewonderen. Na een bezoekje aan beide kun je een klein stukje afdalen, om vervolgens met een sleeplift naar het hoogste punt op 3600 meter te gaan. Vanaf hier kun je helemaal terug naar het dal skiën. Een prachtige afdaling van ruim 8 km lang!

Skiinformatie Saas-Fee

Beoordelingen Saas-Fee

Algemene informatie Saas-Fee

Vanuit meerdere plekken in het dorp heb je toegang tot de pistes van Saas-Fee. Dankzij een modern netwerk aan liften sta je snel bovenaan de pistes. Fijn aan skiën of snowboarden in Saas-Fee is dat je er mooie lange afdalingen kunt maken. De meeste pistes zijn lekker breed en liggen in een indrukwekkend gletsjerlandschap. Overal waar je kijkt zie je het blauwe gletsjerijs. Het is om die reden wel op veel plekken verboden om buiten de pistes te gaan. Door de diepe gletsjerspleten waar je in terecht kunt komen is dat veel te gevaarlijk. Tijdens het skiën geniet je van het uitzicht op maar liefst 18 vierduizenders. Het hoogtepunt is de 4545 meter hoge dom, die er hoog bovenuit torent.

Niet alleen op, maar ook buiten de pistes valt er in Saas-Fee genoeg te beleven. Onderaan de pistes ligt een ijsbaan. Bij diverse verhuurbedrijven in de buurt zijn schaatsen te huur. Ook rodelen behoort tot de mogelijkheden. In de omgeving vind je zo'n 20 km aan rodelbanen. Wil je graag off-piste skiën? Er zijn meerdere mogelijkheden om dit samen met een gids te doen.

Het gelijknamige dorp Saas-Fee is compleet autovrij. Aan het begin liggen een aantal parkeerplaatsen waar je na aankomst de auto parkeert. Vervolgens wordt je door een elektrische shuttle of skibus opgehaald en naar je accommodatie gebracht. Saas-Fee is een sfeervol en gezellig dorp vol met traditionele huizen, chalets, appartementen en prachtige hotels. Daartussen liggen een aantal meer moderne Alpenwoningen, winkels, koffiebarretjes en restaurants. Middels smalle straatjes is alles met elkaar verbonden. Het is dan ook absoluut aan te raden om een wandeling door het dorp te maken. Sla daarbij ook zeker de Panoramastrasse niet over. Vanaf de brug geniet je van een schitterend uitzicht op het dorp.

Zin in gezelligheid na het skiën? Liefhebbers van après-ski zijn in Saas-Fee aan het juiste adres. Het dorp beschikt namelijk over een heuse après-ski-mile met een ruime keuze aan bars waar tot diep in de nacht gefeest kan worden. Liever lekker uitgebreid uiteten? Saas-Fee heeft een ruime keus aan restaurants en biedt daarnaast ook een aantal culinaire evenementen als kaasfonduen in een gondel.

Dorpen in Saas-Fee

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in