Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Foto-update: Kaiserwetter tijdens de Sellaronda

Wintersportredacteur

Eindelijk, na jaren van ‘Ooooh ik zou zo graag de Sellaronda een keer willen skiën!’, kwam het er vandaag eindelijk van. Sinds zaterdag ben ik in Val Gardena, maar door de harde wind en sneeuwval konden we de tocht vandaag pas skiën. Benieuwd hoe dat er aan toe ging?

Eindelijk verse sneeuw

Sinds half december heeft het niet meer echt hard gesneeuwd in Val Gardena. De pistes lagen er desondanks prima bij, maar verse sneeuw was meer dan welkom. En eerlijk is eerlijk, een wintersportdorp met een laag verse sneeuw is toch echt nog leuker. Sinds zondag heeft het flink gedumpt in het dal. Op de berg ligt ruim 50 cm verse sneeuw en ook in het dal is het prachtig wit. Winterwonderland!

Kaiserwetter en buckels

De Sellaronda is een skitocht met een lengte van ruim 40 km (27 km aan pistes). Bij veel wintersporters staat de tocht hoog op het wintersportlijstje en na vandaag snap ik helemaal waarom! Afgelopen maandag wilden we de Sellaronda al skiën, maar helaas gooide harde wind en sneeuw toen roet in het eten. Gelukkig was het vandaag eindelijk zo ver.

Dit keer met succes. En wat voor succes! De dag begon met een paar kleine wolkjes, maar die moesten al snel plaatsmaken voor een strakblauwe lucht en een stralende zon. Kaiserwetter dus. De pistes lagen er ’s ochtends heerlijk bij, maar omdat iedereen van deze geweldige condities wilde genieten, ontstonden er al snel hoge buckels. Rond een uur of 10 zag ik de eerste wintersporters al ploeteren op de hoge sneeuwbulten. Toch mocht het bij ons de pret niet drukken. We hebben heerlijk geskied en continu stonden we met open mond naar het adembenemende uitzicht te kijken. Wat een indrukwekkende route! Al met al hebben we er, met pauze, iets meer dan een halve skidag over gedaan.

Foto-update

Benieuwd naar de heerlijke beelden van vandaag? Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje.

Wintersport in Val Gardena

Val Gardena is een prachtig skigebied, midden in de Dolomieten. Niet voor niets staat deze machtige bergketen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Overal waar je kijkt, is het uitzicht indrukwekkend. De steile puntige rotsen doen je keer op keer verbazen. Dankzij alle verbindingen, heb je hier toegang tot ruim 500 km aan pistes. Allemaal toegankelijk met één skipas, de DOLOMITI Superskipas.

Overnachten kan in de dorpen Ortisei (St. Ülrich), St. Christina en Selva (Wolkenstein). Stuk voor stuk sfeervol en gezellig, met tal van goede restaurants, gezellige bars en fijne accommodaties. Gek op après-ski? Uiteraard ben je daarvoor aan het juiste adres. De dorpen bieden daarvoor genoeg mogelijkheden. Mijn tip? De Snowbar in St. Christina.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in