Nieuwsalert per mail ontvangen

Record voor januari: 7 meter sneeuw in 7 dagen

Wintersportredacteur

Je kan het bijna niet gemist hebben: de heftige sneeuwval van begin deze maand. We hoorden hier en daar van de lokale bewoners al dat ze nog nooit zoveel sneeuw hadden meegemaakt, maar nu worden deze uitspraken bevestigd. Januari 2019 gaat nu de boeken in als de maand waarin een record is neergezet. De afgelopen maand viel namelijk maar liefst 7 meter sneeuw in 7 dagen. 

Januari 2019

Het jaar 2019 begon goed met een dik pak sneeuw. Maar het bleef hier niet bij, want de sneeuwval bleef maar aanhouden. Nu zijn we drie weken verder en inmiddels hebben we al een paar prachtige dagen achter de rug. Terwijl wij genoten van het zonnetje en goed geprepareerde pistes, kregen de dorpsbewoners eindelijk de kans om eens goed sneeuw te ruimen. En dat hebben we gemerkt. Sinds afgelopen dinsdag rijden de sneeuwschuivers af en aan om alle wegen weer sneeuwvrij te krijgen. De rust keert weer langzaamaan terug in de dorpen en ook het grootste lawinegevaar is inmiddels geweken.

 

Record

In totaal viel er 10 meter verse sneeuw, waarvan 7 meter in een week. Dat was op de Innsbrucker Nordkette. Dat laatste heeft voor een nieuw record in Oostenrijk gezorgd. Sinds de metingen zijn begonnen 30 jaar geleden, zijn deze hoeveelheden nog niet in zo’n korte tijd gevallen. Zelfs in de sneeuwrijkste regio’s van Oostenrijk hebben ze nog nooit zoveel sneeuw in korte tijd gehad.

Vrijwilligers

De afgelopen dagen hebben de Oostenrijkers met man en macht gevochten tegen de sneeuwval. Duizenden mensen hebben vrijwilligerswerk gedaan om ervoor te zorgen dat dorpen niet helemaal dicht sneeuwden. Er kwamen alleen al bij de vrijwillige brandweer meer dan 40.000 mensen helpen. Dag en nacht zijn ze bezig geweest om mensen te helpen, wegen te ruimen en daken sneeuwvrij te maken.

Eindelijk zon

De hevige sneeuwval is eindelijk voorbij en de afgelopen dagen hebben we kunnen genieten van het zonnetje. Afgelopen weekend hebben we een heerlijke dag in Kirchberg gehad. Onze vrienden van het Double Dutch Ski & Music Festival stonden daar voor de laatste dag van hun evenement en wij brachten ze een bezoekje. In het artikel hieronder vind je meer informatie over het festival.

Zo lekker is het nu tijdens de tweede editie Double Dutch Ski & Music Festival

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in