Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijkse recepten: de Apfelstrudel

Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De apfelstrudel is bij uitstek het meest favoriete Oostenrijkse recept tijdens de wintersport. In Oostenrijk is dit lekker maar in Nederland uiteraard ook. Daarom geven wij jullie hierbij het Apfelstrudel recept, zodat je ook thuis kunt genieten van de Oostenrijkse keuken.

Tijdens de middagpauze een heerlijke apfelstrudel bestellen met extra veel vanillesaus en slagroom is dan ook de normaalste zaak van de wereld. Het liefste begin je de dag met het warme maal. Geniet van de heerlijke geur van bakkende bladerdeeg in combinatie met warme appelen. Dit kan als toetje gegeten worden, bij de koffie of gewoon lekker tussendoor! Het is een heerlijk gebakje gemaakt van bladerdeeg, appels en het is het lekkerst wanneer warm geserveerd met vanillesaus of ijs.

Wat heb ik nodig voor het maken van een apfelstrudel?

– 500 gram appels
– een beetje citroensap
– 100 gram suiker
– 40 ml calvados (optioneel)
– 40 ml rum (optioneel)
– 30 gram paneermeel
– 50 gram rozijnen
– 250 gram bladerdeeg (kant en klaar uit de koelkast 40 x 40 cm groot)
– Vloeibare boter
– Paneermeel en poedersuiker

Ook heb je een bakplaat nodig, bak papier en ongeveer een uur de tijd.

Hoe maak ik de apfelstrudel?

Allereerst moet je de appels schillen, in kwartjes snijden, het klokhuis verwijderen en in plakjes snijden. Vervolgens voeg je de plakjes appel, citroensap, calvados, rum, rozijnen en paneermeel samen en laat je dit intrekken. De calvados en rum is een optie, dit hoeft er niet perse in. Nadat dit allemaal samengevoegd is leg je het bladerdeeg uit en bestrijk je het met vloeibare boter, paneermeel en suiker. De gemarineerde appels leg je in een dikke strook langs de lange kant van het deeg, waarbij je een rand van 5 cm vrij laat. Vervolgens rol je de strudel op en druk je de uiteinden goed samen. Als dit allemaal klaar is leg je de strudel op een bakplaat met bakpapier en bestrijk je ‘m met een beetje boter.
Verwarm de over voor op 200 graden en laat de apfelstrudel ongeveer 20 minuten bakken. Wanneer ze klaar zijn laat je ze even een paar minuten afkoelen en kan je het in stukken snijden en bestrooien met poedersuiker.

 

Mahlzeit!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in