Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Onze top 10 après-skitenten voor komend seizoen

après-ski hits 2019

Foto: Zillertal Arena / Johannes Sautner

Iedereen heeft wel zijn eigen mening over wat nou de beste après-skitent is in Oostenrijk. Wij hebben vorige winter een hele vervelende rondreis door Oostenrijk gemaakt en tot grote ergernis moesten wij ook nog de après-skitenten gaan beoordelen. Uiteindelijk zijn wij op een top 10 après-skitenten gekomen die naar onze mening echt de beste zijn voor aankomend seizoen.

1. Cin-Cin in Gerlos

Zeker weten onze favoriet! De Cin-Cin in Gerlos. Begint vroeg, gaat tot laat door en het is altijd druk. Muren die volhangen met plaatsnamen en stickers en ook nog eens een erg lekker (Nederlands) biertje. De Cin-Cin is aan het uitbreiden en dit is voor aankomende winter klaar.

2. Eisbar in Kirchberg

Dit seizoen alweer 12 jaar lang een bekend begrip in Kirchberg. Vaak rijen voor de deur en heel erg gezellig binnen. De heerlijke Nederlandse après-skihits vliegen door de zaal en er treden vaak Nederlandse artiesten op. Echt een aanrader met lekker bier!

3. Goaßstall in Hinterglemm

Na het skiën even een biertje drinken vlak voordat je beneden bent, moet je eigenlijk niet doen bij de Goaßstall. Dit begint met “even een biertje drinken” en door de gezelligheid bij deze tent, eindig je vaak met pullen vol bier en een zeer lastige laatste afdaling van 20 meter. Doe voorzichtig!

4. Gerry’s Inn in Westendorf

Een prachtige locatie in de zon en aan de piste en toch met de auto, ik bedoel eigenlijk taxi, te bereiken. Een beter locatie voor een après-skitent is er niet. Bekende Nederlandse zangers komen hier voorbij en zowel binnen en buiten kan je een heerlijk biertje drinken. Wanneer de Gerry’s Inn sluit kan je nog heerlijk door feesten in de bekende Moskitobar of de Karat.

Gerry

5. Ice-Bar in Mayrhofen

Als je in het Penken-skigebied van Mayrhofen aan het skiën bent en je wilt naar beneden, moet je helaas met de lift. Wat het voordeel is aan deze lift, is dat er onderaan de lift de Ice-Bar zit. Een hele gezellige après-skitent waarbij een leuke middag gegarandeerd is met prima pils!

6. Kuhstall in Ischgl

Zelf zeggen zij “Der (s)tierische Après-ski”. In het centrum van Ischgl bevindt zich deze après-skitent waar het bier erg lekker is! Aan het eind van de middag hoor je eerst nog de après-ski muziek, maar dit gaat ’s avonds over in house en dance muziek.

7. Mooserwirt in St. Anton am Artberg

Op de piste en nog net niet in het dorpje zelf bevindt zich de Mooserwirt. De slogan van Mooserwirt luidt: “Wahrscheinlich die schlechteste Skihütte am Arlberg”. Dat dit absoluut niet waar is moet je toch echt zelf meemaken! Ik zou zeggen, probeer hier eens een biertje!

8. Hofstadl in Flachau

De après-ski tempel van Flachau! Van afstand proef je de gezelligheid al en als je binnenkomt wordt dit alleen nog maar beter! Er lopen zelfs mensen binnen met fan-kleding van de Hofstadl. En bijna vergeten, het bier smaakt prima!

9. Fabels in Ellmau

Een echte Nederlandse après-skitent waar je zelfs een “FEBO-muur” op het terras vindt met Nederlandse snacks. Binnen heerlijke muziek en vooral heel veel gezelligheid. Dus na het après-skiën met veel bier kan je hier een lekkere vette hap uit de muur trekken.

10. Mogul in Sölden

Voor als je op zoek bent naar een après-ski tent met niet alleen maar Nederlanders. Echt een gezellige tent met après-ski muziek in meerdere talen. Ben je in Sölden aan het skiën? Probeer hier dan eens een biertje na een zware dag op de latten!

Eigen bijdrage
De top 10 hierboven is natuurlijk slechts onze top 10. Welke tenten ontbreken er volgens jou nou in dit lijstje? Misschien zijn wij daar wel niet geweest en moeten we dit jaar ‘op onderzoek uit’. Laat een reactie achter via Facebook en wellicht passen wij onze mening volgend jaar aan.

GERELATEERD:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in