Nieuwsalert per mail ontvangen

10 redenen waarom bier tijdens de wintersport nog beter smaakt

Ik verlang er alweer naar, een heerlijk biertje op de berg na een prachtige dag skiën! Hoe kan het toch dat een biertje in de bergen anders smaakt dan wanneer ik thuis op de bank zit? In het zonnetje of gewoon in de aprés-ski tent, wat smaakt zo’n biertje toch lekker. Hier 10 redenen waarom bier tijdens de wintersport nog beter smaakt.

1. Je bier blijft prima op temperatuur

Je kan er natuurlijk voor kiezen om op vakantie te gaan naar een land waar het 30 graden is. Als je daar een biertje drinkt, moet je flink doordrinken om geen lauw bier te drinken. Wanneer je op de berg zit met -5 heb je hier geen last van. Drink rustig en geniet van een lekker koud biertje dat goed koud blijft!

temperatuur daling

2. Het uitzicht is beter

Je zit daar boven op de berg, blauwe lucht en in het zonnetje. Alles is wit om je heen en in je hand, ja je verwacht hem al, een overheerlijk biertje. Je neemt een slok met je ogen dicht, opent je ogen en geniet van de smaak met een prachtig uitzicht. Ik smelt al weg bij het idee…

img_5852-1 ski Juwel

3. Je hebt geen kater

Lees: de kater is minder heftig. De ijle lucht in de bergen, de sneeuw, de prachtige afdalingen, de drank zelf. Iedereen heeft zijn eigen reden waarom je geen kater kan krijgen in de bergen. Hoe dit nou komt is onbekend, maar ik heb er in ieder geval geen last van. Heerlijk!

alcohol

4. Je creëert het ultieme vakantiegevoel

Het moment van je eerste slokje bier op de berg zorgt voor het ultieme vakantie gevoel! Na een lange reis naar de bergen en je eerste afdalingen is niks beter dan een ijskoud biertje. Op dat moment heb je echt het ultieme wintersport gevoel.

5. Omdat je ‘m hebt verdient

Dat skiën spannend en actief is weet iedereen! Hoe lekker is het dan om een biertje te drinken waarbij je heerlijk ontspant? Dit kan ook met een Almdudler natuurlijk, maar met een biertje doe je dit extra.

6. Je wordt er lekker warm van

Tsja, wintersport is over het algemeen koud. Koude handen, koude voeten, je kent het wel! Dan kan je natuurlijk opwarmen met een “Heiße Schoko mit Sahne” waarbij je handen opwarmen van de warme beker. Maar wil je echt goed opwarmen? Neem dan een biertje! Je geniet hier zo erg van, dat je helemaal opwarmt.

Bier

7. Het is buitenlands bier

Al die Nederlandse bieren kennen we nou wel! Maar een lekkere Stiegl of een Kaiser kent niet iedereen. Ik raad iedereen aan om het een keer te proeven, want Oostenrijks bier is gewoon lekker! En ook de Italianen, Duitsers en de Franzosen hebben prima biertjes.

bier wintersport apres-ski

8. Wat jij daar hebt, hebben zij thuis niet

Jij zit daar lekker in de bergen met een biertje. Je zal echt een van de weinige zijn die geen foto met een biertje maakt en je vrienden in Nederland jaloers maakt terwijl zij aan het werk zijn.

9. Je landt zacht

Wanneer je na een goede après-ski naar huis gaat en iets te veel op hebt, gaat het lopen niet zo goed meer. Dit is ook zo in Nederland… Maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat de grond in Nederland keihard is en veel schade kan aanrichten. Wanneer je in de sneeuw valt is dit een stuk zachter en moet je eerder uitkijken dat je niet in slaap valt dan dat je jezelf verwondt.

dronken skileraar

10. Bier kan elke dag

Als je al deze redenen bij elkaar optelt kan je concluderen dat bier gewoon elke dag kan! Geen kater, je bent sportief bezig, vrienden thuis kunnen het niet! Ik heb ontzettende dorst gekregen, dus ik zeg proost!

Misschien overbodig, maar ik doe de aanvulling toch: geniet, maar drink met mate. En ga niet met alcohol op de piste op uiteraard.

7 redenen waarom vrouwen het langer volhouden in de après-ski

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in