Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Nieuw in Tirol tijdens skiseizoen 2019/2020

Wintersportredacteur

Tirol is één van de populairste wintersportbestemmingen onder Nederlandse wintersporters. Elk skiseizoen trekken duizenden Nederlanders naar de skigebieden in deze Oostenrijkse deelstaat. Je vindt hier kleine pareltjes, maar ook grote, populaire namen. Deze zomer is er weer flink geïnvesteerd, om het iedereen naar de zin te maken. In dit artikel zetten we wat nieuw is in Tirol tijdens skiseizoen 2019/2020 op een rijtje.

Ski plus CITY Pass Innsbruck Stubai

Een stedentripje combineren met wintersport? Dat kan vanaf aankomend skiseizoen in Innsbruck en het Stubaital. En dat allemaal met één skipas. Stubai en Innsbruck hebben samen de Ski plus CITY Pass geïntroduceerd. Deze pas biedt toegang tot 13 skigebieden, 22 bezienswaardigheden en 3 zwembaden. Allemaal rondom Innsbruck. Zo kun je flink besparen op allerlei leuke activiteiten buiten het skiën om. Lees hier alles over de Ski plus CITY Pass Innsbruck

Ski plus City Pass Innsbruck Stubai

Nieuwe lift in Sankt Anton am Arlberg

Sankt Anton am Arlberg is één van de dorpen in skigebied Ski Arlberg. Met ruim 300 km aan pistes is dit één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Vernieuwingen staan elk jaar op de planning. Deze zomer stond de nieuwe Schindlergratbahn op het programma. De oude 3-persoons stoeltjeslift is vervangen door een moderne 10-persoonsgondel. Vanaf het begin van het nieuwe skiseizoen kun je hier gebruik van maken. Wandelliefhebbers zullen ook blij zijn: het winterwandelnetwerk is uitgebreid naar ruim 80 km.

 

Falginjochbahn Kaunertaler Gletscher

Vanaf aankomend skiseizoen hoef je niet meer met de twee oude, trage sleepliften naar de top van de Falginjoch. De Kaunertaler Gletscher investeert 10,3 miljoen euro in een nieuwe gondel. Deze brengt je binnen mum van tijd naar 3133 meter hoogte. De nieuwe gondel wordt een 100-persoons Funifor en is daarmee de eerste in Oostenrijk. Dit type lift maakt het mogelijk om ook bij extreme weersomstandigheden te kunnen blijven draaien. Lees meer over de Falginjochbahn

Alles nieuw op de Thaneller in Berwang

Net voorbij de grens met Duitsland, ligt de Tiroler Zugspitz Arena. Dit familievriendelijke skigebied telt ruim 130 km aan pistes, verdeeld over meerdere deelskigebieden. Eén van die deelskigebieden (en gelijknamig dorp) is Berwang. Na jaren van plannen is het project ‘vernieuwing Thaneller’ eindelijk van start gegaan. In dit deel van het skigebied wordt alles vernieuwd. Vanaf aankomend skiseizoen kun je een ritje maken in de nieuwe Obere Karbahn I. Het seizoen daarop is ook de Obere Karbahn II vernieuwd, evenals een stoeltjeslift en nieuwe pistes.

Dorp Berwang in de Tiroler Zugspitz Arena

SkiWelt investeert ruim 73 miljoen

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental investeert ieder jaar flink in nieuwe liften. Dit jaar zelfs meer dan 73 miljoen euro. Met dat bedrag wordt de Zinsbergbahn in Brixen im Thale en de Fleidingbahn in Westendorf vernieuwd. Na jaren van discussie is ook het project Salvistabahn goedgekeurd. De oude gondel in Itter is eindelijk verleden tijd. Tot slot wordt de Hochsöllbahn in Söll vernieuwd.

Bekijk hier tips voor je wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Verbinding Zell – Gerlos in de Zillertal Arena

In de Zillertal Arena wordt de verbinding tussen Zell en Gerlos aangepakt. De oude verbinding was niet alleen erg traag, maar ook vaak gesloten vanwege de weersomstandigheden. De bouw gebeurt in twee fases en alles moet voor het begin van skiseizoen 2020/2021 klaar zijn. Deze zomer staat de Stoanmandlbahn op het programma (ook wel Dorfbahn III). De oude 4-persoons stoeltjeslift wordt vervangen door een 10-persoonsgondel. Na afloop van skiseizoen 2019/2020 staat de Krimml X-Press op de planning. Daarna wordt naar alle waarschijnlijkheid ook de Teufeltal stoeltjeslift vernieuwd.

Nieuwe gondel en rodelbaan in Sölden

Sölden behoort met meerdere drieduizenders en twee gletsjers tot één van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. En dat niet alleen, ook tot één van de modernste. Deze zomer staat de vernieuwing van Rotkoglbahn in Hochsölden op de planning. Deze oude 2-persoons stoeltjeslift wordt vervangen door een 10-persoons gondel. Daarnaast kun je vanaf aankomend seizoen een ritje maken op de nieuwe 7,2 km lange rodelbaan, welke start bij het middenstation van de Gaislachkogel (2174 meter hoogte). Vanaf hier daal je af naar het dorp. Eén keer per week kan dit ook ’s avonds.

Bekijk hier tips voor je wintersport in Sölden

Twee nieuwe stoeltjesliften in Ischgl

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun behoort tot één van de modernste skigebieden van Oostenrijk. Ieder jaar staan er nieuwe liften op de planning. Dat de oude 2-persoons Velilleck stoeltjeslift vervangen ging worden, was dan ook een kwestie van tijd. Deze zomer wordt niet alleen deze lift vernieuwd, maar ook de Visnitz stoeltjeslift. De totale investering bedraagt ruim 24 miljoen euro.

Skigebied Silvretta Arena Ischgl Samnaun

Nieuwe lift in Kals (Osttirol)

Vanaf eind december 2019 kun je in Kals (Osttirol) in de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Glocknerblick stappen. 2400 personen per uur kunnen vanaf nu snel comfortabel omhoog. In 4 minuten leg je een traject van 1,4 km af.

Fleckalmbahn in Kirchberg

Het is eindelijk zover: de oude Fleckalmbahn is verleden tijd. Aankomend seizoen kun je eindelijk met een snelle en moderne gondel naar de Ehrenbachhöhe. Ideaal, want vanaf hier heb je toegang tot een hele fijne piste naar het dalstation van de lift. Lees hier meer over de nieuwe Fleckalmbahn

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in