Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Ischgl.com

Ischgl en Samnaun gaan de Visnitzbahn N2 stoeltjeslift vernieuwen

Wintersportredacteur

Skigebied Silvretta Arena Ischgl – Samnaun gaat ook deze zomer weer flink investeren en vernieuwen. Begin vorige week werd aangekondigd dat de 2-persoons Velilleckbahn wordt vervangen. Afgelopen vrijdag heeft het skigebied laten weten ook de 4-persoons Visnitzbahn te gaan vernieuwen. De totale investering komt neer op 24 miljoen euro.

Visnitzbahn N2 wordt vernieuwd

De huidige 4-persoons Visnitzbahn N2 stoeltjeslift in Samnaun wordt deze zomer vernieuwd voor een 8-persoons D-Line-stoeltjeslift met weerkap van het merk Doppelmayr. Een primeur, want dit wordt de eerste van Zwitserland.

De oude Visnitzbahn werd gebouwd in 1978 en voor het eerst vervangen in 1994. Sinds die tijd heeft de lift ruim 24 miljoen wintersporters vervoerd. De nieuwe 8-persoons stoeltjeslift wordt net zoals de Velilleckbahn modern en comfortabel. Alle stoeltjes krijgen verwarming en worden 52 cm breed. De lift vertrekt vanaf 2261 meter hoogte en brengt wintersporters naar 2633 meter hoogte. 3500 personen kunnen per uur worden vervoerd en daarmee wordt de capaciteit verhoogd met 900 personen. Een ritje in de lift duurt iets minder dan 5 minuten.

 

23,5 miljoen euro

De nieuwe Visnitzbahn N2 stoeltjeslift gaat 10,5 miljoen euro kosten. De nieuwe Velilleckbahn 13,5 miljoen. Dat komt neer op een totale investering van 23,5 miljoen euro. In de foto’s hieronder kun je zien hoe de lift eruit komt te zien.

De locatie van de nieuwe lift

Het dalstation van de nieuwe Visnitzbahn

Het dalstation van de nieuwe lift

De nieuwe stoeltjes worden extra comfortabel

Wintersport in Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun is een groot, modern en grensoverschrijdend skigebied met 239 km aan pistes. Skiën doe je hier niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Zwitserland. Omdat het merendeel van de pistes boven de 2000 meter ligt (+90%), is het skigebied ontzettend sneeuwzeker. Doorgaans kun je hier van november tot mei van de pistes genieten. Helaas is het skiseizoen weer voorbij. Zoals ieder jaar is dit spectaculair afgesloten tijdens het Top of The Mountain Closing Concert op de Idalp in Ischgl. Niemand minder dan Lenny Kravitz stond eind april op het podium. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Je ziet het in het artikel hieronder.

Lenny Kravitz zet spectaculaire show neer in Ischgl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in