Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© KitzSki

Fleckalmbahn in KitzSki wordt vernieuwd

Wintersportredacteur

Al jaren is men bezig met de plannen voor de nieuwe Fleckalmbahn. De oude gondel is al sinds 1984 in gebruik, maar past niet meer bij de moderne status van het skigebied. Het was de bedoeling om de lift in 2017 te vernieuwen, maar helaas werd er roet in het eten gegooid door een geschil in het skigebied. Gelukkig is er vandaag eindelijk goed nieuws: vanaf 15 april wordt de oude lift gesloopt en vervangen door een nieuw en modern exemplaar.

Nieuwe Fleckalmbahn

Iedereen die weleens op wintersport is geweest in het skigebied KitzSki, kan beamen dat de Fleckalmbahn nodig aan vervanging toe is. Met de oude lift duurde het een eeuwigheid om naar de Ehrenbachhöhe op 1820 meter hoogte te reizen. Heel jammer, want laat je hier nou net toegang hebben tot één van de fijnste pistes van het skigebied. En dat niet alleen. Vooral in het hoogseizoen was het altijd behoorlijk druk bij de Fleckalmbahn en stond je vaak heel lang in de rij te wachten.

Het dalstation van de oude Fleckalmbahn

Gelukkig komt daar vanaf volgend seizoen verandering in. Op 14 april draait de lift haar laatste dag en vanaf 15 april wordt er gestart met de sloop- en bouwwerkzaamheden. Dat heeft KitzSki zojuist bekend gemaakt in het bericht hieronder.

Feiten en cijfers

De oude 6-persoons gondel wordt na 35 jaar trouwe dienst vervangen voor een modern model met 10-persoons gondels. Geen oncomfortabele zitplaatsen meer, maar hoog comfort. Ook het berg- en dalstation worden vernieuwd. De lift wordt gebouwd door Leitner en krijgt een gemiddelde snelheid van 7 meter per seconde, wat extreem snel is. Er wordt in totaal 27,5 miljoen euro geïnvesteerd. Er is 8 maanden uitgetrokken voor de bouw. Op 14 december 2019 wordt de nieuwe Fleckalmbahn officieel geopend en in gebruik genomen. Bekijk hieronder een aantal beelden van de nieuwe lift.

© KitzSki

 

© KitzSki

© KitzSki

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in