Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Skigebieden Stubaital en Innsbruck vanaf volgend seizoen toegankelijk met één skipas

Wintersportredacteur

Het Stubaital ligt op ongeveer 15 km rijden vanaf Innsbruck. Een ideale bestemming voor een wintersport met het vliegtuig, maar ook om meerdere skigebieden in één week te ontdekken. Vanaf volgend skiseizoen (2019/2020) wordt dat extra makkelijk. De skigebieden rondom Innsbruck en in het Stubaital zijn vanaf dan toegankelijk met één skipas. En er zijn nog meer voordelen!

Een wintersport in Innsbruck en het Stubaital

Innsbruck is de hoofdstad van Tirol en prachtig om een keer met eigen ogen te ontdekken. Vanuit Amsterdam is het iets meer dan een uur vliegen. Olympia SkiWorld Innsbruck wordt gevormd door 9 skigebieden die allemaal rondom stad liggen. Deze skigebieden zijn samen goed voor iets meer dan 200 km aan pistes. Met de skibus is alles gemakkelijk bereikbaar. Iets verder van Innsbruck, op ongeveer 15 km afstand, ligt het Stubaital. Dit dal staat vooral bekend om de grootste gletsjer van Tirol: de Stubaier Gletscher. Verder kun je in het dal skiën in nog 3 andere skigebieden. Samen goed voor meer dan 80 km aan pistes.

13 skigebieden, één skipas

Omdat al deze 13 skigebieden niet al te ver van elkaar af liggen, is het goed mogelijk om in één wintersportweek meerdere skigebieden te ontdekken. Vanaf aankomend skiseizoen wordt dat extra makkelijk, want al deze skigebieden zijn dan toegankelijk met één skipas. Beide skiregio’s hebben lang met elkaar gezeten, maar nu is het moment van samenwerking eindelijk daar. En daar zijn ze erg blij mee! Aldus Reihard Klier, hoofd van de Stubaier Gletscherbahnen.

De ‘Ski plus City Pass’ is te koop voor maximaal 21 dagen en kost dan €568 voor een volwassene. Een 6-daagse skipas voor een volwassene kost 268 euro. De pas is geldig in de periode van 1 oktober 2019 t/m 10 mei 2020. Deze skipas vervangt de huidige Stubai-Super-Skipass.

 

Nog meer extra’s

Maar er is nog meer. Niet alleen krijg je met deze skipas toegang tot 13 verschillende skigebieden, je kunt ook 22 verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Bijvoorbeeld de Swarovski Kristallwelten in Wattens. Ideaal, want op die manier kun je bij harde wint of flinke sneeuwval ook een alternatief programma volgen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in