Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Kaunertaler Gletscher investeert 10,3 miljoen in nieuwe gondel

Wintersportredacteur

De Kaunertaler Gletscher gaat 10,3 miljoen euro investeren in een nieuwe gondel naar de Falginjoch. De nieuwe lift wordt geopend in de herfst van 2019 en vervangt daarmee de twee lange en trage Weißseeferner-sleepliften. Ideaal, zo ben je volgend skiseizoen binnen mum van tijd op 3133 meter hoogte!

De eerste 100-persoons Funifor in Oostenrijk

Na een lange periode van plannen en ontwikkelen, heeft de Kaunertaler Gletscher eindelijk groen licht gekregen voor de Falginjochbahn. Voorheen moest je met twee lange, trage sleepliften naar de top van de Falginjoch, maar gelukkig komt daar vanaf volgend skiseizoen verandering in. De nieuwe gondel wordt een 100-persoons Funifor en is daarmee de eerste in Oostenrijk. Er is voor dit type lift gekozen, omdat deze door het gebruik van twee liftkabels ook met harde wind en extreme weersomstandigheden kan blijven draaien.

10,3 miljoen euro

Er wordt in totaal 10,3 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe lift. Het dalstation wordt gebouwd bij de parkeerplaats van het gletsjerrestaurant op 2750 meter. Het bergstation wordt aangelegd op 3133 meter hoogte. Het berg- en dalstation krijgen een bijzonder design met veel glas. Je kunt zo een groot deel van de techniek van de lift bekijken. De totale afstand die je moet afleggen, is 2000 meter. Onderweg geniet je van een indrukwekkend berglandschap.

Falginjochbahn Kaunertaler Gletscher
© Kaunertaler Gletscherbahnen GmbH

Nieuwe pistes

Niet alleen de lift wordt aangepast, ook het pisteaanbod gaat op de schop. In de toekomst vind je hier pistes voor ieder niveau. De blauwe afdaling wordt iets vlakker gemaakt, zodat ook beginners en gehandicapte skiërs er gebruik van kunnen maken. Skiën wordt in de toekomst nog leuker op de Kaunertaler Gletscher!

Lees ook: goede vooruitzichten voor Oostenrijkse gletsjers.

Feiten en cijfers

Benieuwd naar alle technische details? We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

  • Lengte van de kabel: 8 km
  • Lengte van het traject: 2000 meter
  • Capaciteit: 1200 personen per uur
  • Vertrekt: iedere 10 minuten
  • Snelheid: 12 meter per seconde
  • Gemiddelde reistijd: 3,9 minuten

Wintersport op de Kaunertaler Gletscher

De Kaunertaler Gletscher ligt aan het eind van het Kaunertal in Tirol. Dit is één van de meest onontdekte gletsjers in Oostenrijk. Bijzonder aan dit gletsjerskigebied is, dat je met de auto tot aan de gletsjer kunt rijden. De route met de auto is een belevenis an sich. Het landschap is prachtig en onderweg geniet je van schitterende uitzichten op de magisch witte bergwereld. Wintersporters hebben op de Kaunertaler Gletscher toegang tot iets meer dan 20 km aan pistes. Het skigebied is overzichtelijk en de afdalingen zijn afwisselend. Er is een snowpark en een kinderland aanwezig. Ook kun je hier goed freeriden en toerskiën. Er zijn tal van mooie routes. Skiën kan hier van eind september tot eind mei.

Ook interessant: nieuwe eigenaar voor de Mölltaler Gletscher.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in