Nieuwsalert per mail ontvangen

AB Seilbahnsplanungsbüro

Nieuwe Zinsbergbahn in SkiWelt komt er snel aan

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor de fans van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Vanaf komende winter kun je namelijk in een compleet nieuwe Zinsbergbahn stappen. De oude wordt vervangen voor een nieuwe combinatielift met gondels én stoeltjes. 

De oude Zinsberglift werd in 1987 in Brixen in gebruik genomen. Voor die tijd was het een enorm moderne lift, waarbij de stoeljes (met kap) af te koppelen waren. Na 32 dienstjaren is het voor de lift tijd om afscheid te nemen van SkiWelt. De lift heeft bijna 25 miljoen mensen omhoog gebracht in die tijd, dus je kunt wel stellen dat hij zijn werk succesvol heeft gedaan.

Snel begin met bouw

Voor de nieuwe Zinsbergbahn werkt het skigebied samen met liftproducent Doppelmayr en AB Seilbahnplanungsbüro. Samen zetten zij een moderne combinatielift neer, waarvoor gisteren de plannen werden gepresenteerd. De huidige lift voldoet niet meer aan de hedendaagse comforteisen en heeft geen beveiliging voor kinderen. Daarom wordt het tijd voor vernieuwing. Over nog geen twee weken, op 2 april, wordt begonnen met de bouw van de lift. De lift moet gereed zijn aan het begin van komend winterseizoen.

 

Nieuw Zinsbergbahn

De nieuwe lift telt 23 10-persoons gondels en 57 8-persoons stoeltjes. Uiteraard zijn de zitjes verwarmd en zitten er kappen op de stoeltjes. Er komen twee verschillende instapplekken bij het dalstation. Daardoor kunnen sportieve skiërs hun ski’s aanhouden in de stoeltjes en families, kinderen en skiklasjes kunnen gebruik maken van de gondels. Skischolen krijgen hun eigen ingang. De nieuwe Zinsbergbahn heeft een snelheid van 6 meter per seconde en kan in de winter 3400 personen per uur vervoeren. In de zomer hangen alleen de gondels aan de lift en kunnen er 1035 personen per uur omhoog gebracht worden. In de tweede bouwfase moet bovenop het dak van het bergstation een uitzichtsplatform komen, speciaal voor zomergasten.

Niet alleen komt er een nieuwe lift, de lift wordt ook langer. Het bergstation wordt 400 meter naar boven verplaatst. Eveneens wordt de piste 400 meter langer gemaakt. Om milieuvriendelijk stroom op te wekken komen er bij de lift zonnepanelen. Met de bouw van de lift is 15,5 miljoen euro gemoeid. Meer over de lift vind je hier.

Lift verkocht

In het verleden was het in de regio mogelijk om stoeltjes te kopen van oude liften die vervangen werden. Dat is dit keer niet het geval. De lift heeft een nieuwe eigenaar gevonden, waardoor de lift een nieuw leven krijgt.

Nog een nieuwe lift

Niet alleen de Zinsbergbahn wordt vervangen, maar ook de huidige 3-persoons Fleiding stoeltjeslift in Westendorf. Lees meer daarover in het bericht hieronder.

Westendorf investeert 15,5 miljoen euro in nieuwe lift en piste

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in