Westendorf

Westendorf is ontzettend populair onder de Nederlanders. Dit komt mede door de geweldige après-ski in het dorp en het gevarieerde piste-aanbod in het bijbehorende skigebied. Het skidorp is onderdeel van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en ligt midden in het Brixental. Je vindt er veel hotels die geschikt zijn voor verschillende type gezelschappen.

In de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental liggen meerdere skidorpen waar het iedere avond winters gezellig kan worden. Toch steekt Westendorf er met kop en schouders bovenuit. Het feest begint hier in de middag en het einde nadert pas in de vroege ochtenduren. Van gezellige berghutten op de piste tot grote après-skibars in het dorp, de mogelijkheden voor een leuk feestje zijn in Westendorf eindeloos. Ben je met jonge kinderen op pad, dan kun je ook de rust opzoeken in een hotel of appartement.

Beoordelingen Westendorf

Algemene informatie Westendorf

Westendorf is een skidorp gelegen in het Brixental. De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental trekt jaarlijks veel Nederlanders. Het skigebied telt bijna 300 pistekilometers die te verdelen zijn over verschillende niveaus. Zowel beginnende skiërs als gemiddelde en lichtgevorderde wintersporters kunnen hier prima uit de voeten. Hoewel het skigebied niet heel hooggelegen is, zijn de sneeuwcondities over het algemeen goed. Dit heeft de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental mede te danken aan de sneeuwkanonnen. Westendorf is een kindvriendelijke, gezellige bestemming en je kunt er met verschillende type gezelschappen terecht. Veel Nederlanders trekken hier jaarlijks naartoe om de combinatie tussen Nederlandse gezelligheid en Oostenrijkse cultuur en omgeving te ervaren.

De SkiWelt Wilder Kaiser heeft zo'n 120 kilometer aan blauwe pistes en bijna 130 rode pistekilometers. Doordat het een van de grootste aaneengesloten skigebieden in Oostenrijk is, kunnen er mooie tochten worden geskied. Kilometervreters komen in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental dan ook zeker aan hun trekken. Voor gevorderde skiërs kan de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental worden ervaren als te eenvoudig. Het aanbod aan zwarte pistes is namelijk niet heel groot.

Activiteiten in Westendorf

Rodelen

Rodelen is voor jong en oud leuk om een keertje te doen tijdens de wintersportvakantie. Het is weer even iets anders dan skiën. In de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental heb je tal van mogelijkheden om deze activiteit te ondernemen.

Evenementen in Westendorf

Restaurants in Westendorf

Berger Restaurant

Dorfstraße 20

Talkaser

Nachtsöllberg 95

FeinSinn

Dorfstrasse 8

Westendorf heeft niet alleen een groot aanbod aan après-skihutten, maar ook aan restaurants. Als je sportief bezig bent geweest, heb je vaak zin in een goede maaltijd. De restaurants in Westendorf weten Oostenrijkse smaken op een fijne manier te gebruiken om zo jouw wensen te vervullen. Berger is een typisch Tirools restaurant waar lokale lekkernijen te proeven zijn. Het restaurant ligt middenin Westendorf. Naast Tiroolse specialiteiten kun je ook internationale gerechten bestellen. Tip: proef hier de koffie en ijs.

Berger Restaurant

Dorfstraße 20 6363 Westendorf

Tel: +43 5334 6406 Mail: Web: https://www.facebook.com/pg/RestaurantBerger/about/?ref=page_internal

Het bergrestaurant Talkaser is een plek waar veel wintersporters graag komen. Kom tussen het skiën door heerlijk tot rust, terwijl je je smaakpapillen laat verwennen met de Oostenrijkse specialiteiten. Van Wiener schnitzels en Apfelstrudel tot Kaiserschmarrn en een Goulash soep. Het restaurant heeft een zelfbedieningsgedeelte en een gedeelte waar geserveerd wordt. Neem als het lekker weer is plaats op het terras.  

Talkaser

Nachtsöllberg 95 6363 Westendorf

Tel: +43 5334 2187 Mail: Web:

FeinSinn is modern restaurant gelegen middenin het centrum van Westendorf. Het terras direct aan het marktplein nodigt men uit plaats te nemen. Menig wintersporter komt hier om zijn lege maag te laten vullen. Proef de heerlijke pizza's, burgers en wijnen. Bestel daarna nog heerlijk ijs uit Italië of zelfgemaakte yoghurtijs. Blijf na het eten nog hangen en geniet van een gezellige avond.

FeinSinn

Dorfstrasse 8 6363 Westendorf

Tel: +43 5334 30111 Mail: info@feinsinn-westendorf.com Web: http://feinsinn-westendorf.com/

Apres-ski in Westendorf

Gerry’s Inn

Schulgasse 42

Moskito bar

Dorfstrasse 24

Karat Bar

Dorfpl. 2

Gerry's Inn is één van de populairste après-skihutten in de Alpen. Hier tref je de Oostenrijkse gezelligheid waar iedere wintersporter na een dag skiën op zoek naar is. Het is een drukke, gezellige bar waar iedere avond het dak er weer vanaf gaat. Van Duitse schlagers en typische après-skinummers tot Nederlandse artiesten die zingen en gezellig meefeesten. Wat overdag een restaurant is, verandert in de loop van de middag in het centrum voor feesten, zingen en dansen. Menig wintersporter die naar Westendorf komt, begint de après-ski in Gerry's Inn en eindigt de avond in een andere bar. Hoe Gerry's Inn het best omschreven kan worden? Als een traditionele houten après-skihut die laat zien hoe een après-ski hoort te zijn.

Gerry’s Inn

Schulgasse 42 6363 Westendorf

Tel: +43 5334 6334 Mail: info@gerrysinn.at Web: http://gerrysinn.com/

Als de avonduren naderen, gaat het feest in de Moskito bar van start. Verwacht hier een sterk aanwezige après-skicultuur, waar veel skigebieden jaloers op kunnen zijn. Iedere avond weer komen wintersporters naar deze hut om een actieve dag wintersport op een ontspannen en feestelijke manier af te sluiten. Je moet wel houden van een typische après-ski met Hollandse meezingers, Duitse schlagers, meters bier en heel wat schnapps. De traditionele gezelligheid eindigt hier pas wanneer de eerste wintersporters alweer bijna opstaan voor een dag op de pistes.

Moskito bar

Dorfstrasse 24 A-6363 Westendorf

Tel: + 43 5334 2353 Mail: Web: http://www.moskitobar.at/

De Karat Bar opent in de namiddag en pas na middennacht sluiten de deuren weer. In deze après-skihut ben je verzekerd van een avond lang gezelligheid. De après-skihut is wel echt gericht op de Nederlandse doelgroep en dit uit zich in de muziekgenre. Voordat het dak eraf gaat, kun je gezellig een drankje en een hapje doen. Dan is nog alles goed te overzien. Echter, een paar uur later wordt het drukker en vult de ruimte zich met een groot publiek dat zin heeft in een winters feestje. Nederlands feesten in de Oostenrijkse bergen, een betere combinatie vind je niet.

Karat Bar

Dorfpl. 2 6363 Westendorf

Tel: +43 5334 6206 Mail: Web: http://karat-bar.com/

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in