Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meeste coronamaatregelen Oostenrijk worden opgeheven in maart

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Niet alleen in Nederland worden coronamaatregelen geschrapt. Vanaf 5 maart worden in Oostenrijk de meeste coronamaatregelen opgeheven. Dat hebben de Oostenrijkse regering en deelstaten vandaag besloten en bekendgemaakt in een persconferentie.

Het opheffen van de meeste coronamaatregelen houdt ook in dat de G-regels vervallen binnen Oostenrijk. Iedereen die dat wil zou dan weer op wintersport kunnen naar het land. Ook de sluitingstijd van de horeca zou vervallen.

Winnen: 2 kleurrijke goggles van ANIMØ

Persconferentie over versoepeling Oostenrijk

Vanmiddag om 13.00 uur presenteerden de regering en experts de versoepelingen die doorgevoerd worden. Dat gaat in twee fases. De eerste versoepeling gaat op 19 februari in, de volgende fase start op 5 maart. Deze stappen zijn nodig om te zien hoe het coronavirus zich ontwikkelt en wat de situatie in de ziekenhuizen en op de IC doet. Hieronder zetten we de versoepelingen op een rijtje:

Vanaf 19 februari:

  • Overal waar nu de 2-G-regel geldt, geldt vanaf 19 februari de 3-G-regel, ook in skiliften.
  • De mondkapjesplicht en sluitingstijd voor horeca (00.00 uur) in de huidige vorm blijven nog gelden.

Vanaf 22 februari:

  • Voor het inreizen geldt de 3-G-regel in plaats van de huidige 2G+ regel.

Vanaf 5 maart:

  • De meeste maatregelen vervallen, geen 3-G-regel meer en ook de algemene mondkapjesplicht en afstandsregels worden afgeschaft in Oostenrijk.
  • Nachthoreca weer mogelijk.
  • Geen sluitingstijd meer voor horeca
  • FFP2-mondkapjesplicht blijft op bepaalde plekken gelden, zoals het openbaar vervoer, verpleeghuizen en de apotheek. Dit om de kwetsbare doelgroep nog te beschermen.

“Pandemie nog niet overwonnen”

Bondskanselier Nehammer benadrukte tijdens de persconferentie dat de pandemie nog niet is overwonnen. De huidige, milde omikronvariant en de situatie in de ziekenhuizen laten deze versoepelingen nu toe, maar het is nog onduidelijk hoe de situatie in bijvoorbeeld komende herfst zal zijn. Voorzichtigheid blijft een belangrijke maatstaf voor de maatregelen en de ontwikkeling wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in