Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VANDAAG OP TV: World Cup Opening Sölden

Wintersportredacteur

Een herinnering voor de wintersporters die willen afkijken hoe het echt moet: de World Cup opening in Sölden is vandaag live te bekijken. Zet de televisie aan of kijk online om mee te genieten! Dit is het volledige programma.

World Cup Sölden

Het is zover! De tweede World Cup wedstrijd van het seizoen gaat zo van start. Hoe het op dit moment is in Sölden? De piste ligt er goed bij en de race gaat dan ook zoals gepland van start. De World Cup piste is dit jaar voornamelijk met sneeuw van afgelopen skiseizoen geprepareerd. Door middel van snowfarming en sneeuwdepots kon de gevallen sneeuw bewaard worden tijdens de zomermaanden. Deze week sneeuwde het nog in Sölden, ondanks dat we graag meer sneeuw op de piste hadden willen zien, is het nu toch een beetje winters.

Derde Sölden winst voor Lara Gut-Behrami

Gisteren trapten de vrouwen het seizoen af in Sölden. Daarbij won de 32-jarige Lara Gut-Behrami voor de derde keer in Sölden. Eerder deed ze dat al in 2013 en 2016. Frederica Brignone volgde met een verschil van maar twee honderdsten van een seconde en werd tweede. Op plaats drie eindigde Petre Vlhova. Favoriet Mikaela Shiffrin eindigde op de zesde plaats. Haar tweede run liep niet zo lekker.

Bekijk de webcam: World Cup Sölden

Waar en hoe laat te zien?

De eerste run van de reuzenslalom bij de mannen wordt vandaag uitgezonden om vanaf 09.45 uur op Eurosport 1. Vanaf 13.00 uur wordt de tweede run op Eurosport.nl uitgezonden voor abonnees.

Tip: als je naar het Oostenrijkse commentaar tijdens de wedstrijden wilt luisteren kun je ook kijken via de ORF (de Oostenrijkse variant van NOS). Dit kun je makkelijk doen met een VPN, als je die instelt op Oostenrijk. Meer informatie en gebruikmaken van NordVPN ›

Wij gaan genieten van de race en hopen dat jij dat ook doet. In Sölden zelf was er het hele weekend een uitgebreid programma. Veel plezier aan alle mazzelaars die er dit jaar bij zijn.

Wanneer?Wat?
Zaterdag 28 oktober 202310.00 uur: eerste run dames
13.00 uur: tweede run dames
18.30 uur: Oldtimerkonvooi met mannelijke topatleten
18.45 uur: startnummers heren
19.30 uur: prijsuitreiking dames
20.00 uur: World Cup party
Zondag 29 oktober 202310.00 uur: eerste run heren
13.00 uur: tweede run heren, daarna prijsuitreiking en World Cup party

Veel kijkplezier!

Zelf naar Sölden?

Krijg je na het zien van de World Cup ook ontzettend veel zin om naar Sölden te gaan? Volgend weekend wordt daar ‘De Winteropening’ georganiseerd. Een gezellig en sportief weekend waar je onder andere het nieuwste materiaal kunt testen. Wij zijn daar ook bij. Benieuwd wat er te doen is? Lees dan snel meer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in