Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kerst 2010 vieren in Karinthie

Wintersportredacteur

De lange donkere dagen komen er weer aan waarbij het ’s ochtends elke keer weer lastig is om uit je bed te komen. Deze donkere dagen doet ons allen denken aan de kerstdagen met openhaard en gezin. Zo ook in Karinthie. Karinthie is een skigebied dat gedeeltelijk in Oostenrijk, Slovenie en Italië ligt. Tijdens de kerstdagen zijn alle steden versierd met verlichting, is de kaneellucht overheersend en wordt de kerst ingeluid met appel en wierook. Karinthie is een gebied waar tijdens de kerst oude tradities herleven. Kerstliederen zijn door de bergen en dalen te horen. Karinthische liederen brengen dan een hoop vreugde met zich mee.

De kerstmarkten kunnen uiteraard niet ontbreken in deze periode. In Klagenfurt is elk jaar de bekende kerstmarkt. Deze is vanaf 24 november al aanwezig dus als je oude kerstballen wil verkopen of een nieuwe kerstboom wil kopen kan je daar een hele tijd doorbrengen. Schaatsbanen voor kinderen, culinaire hoogstandjes, kunstwerken en gluhwein voor de oudere generatie. Het plaatke klopt helemaal en dat maakt Karinthie als wintersportbestemming tijdens de kerst ook zo speciaal.

Rauschelesee
Deze periode staat in Karinthie centraal als Familietijd. De Rauschelesee wordt 16 december omgetoverd tot een magische winterwereld met toverthee (gluhwein) en heksenworst (bradwurst). Het evenement is dus niet alleen voor de kinderen.

Wanneer valt dit jaar de kerst:
Basis en voortgezet onderwijs;
18 december tot 2 januari

Kerst valt dit jaar op een zaterdag en zondag. De keuze is dan om de week voor de kerst op vakantie te gaan. Het nadeel hier van is wel dat u op eerste kerstdag naar huis moet rijden en u te maken heeft met onzekere sneeuwzekerheid zo vroeg in het seizoen.

Het wordt dus een andere seizoensstart dan voorgaande jaren. Ben erg benieuwd welke keuze mensen gaan maken en wanneer de grootste drukte zal komen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in