Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In deze skigebieden kun je skiën in juli

© Office du Tourisme Val d'Isère

Wintersportredacteur

Bij de maand juli denk je in eerste instantie waarschijnlijk niet aan skiën, toch is het zeker mogelijk. In onder andere Argentinië, Australië, Chili en Nieuw-Zeeland is het skiseizoen in volle gang en breekt het hoofdseizoen met vakanties bijna aan. Ook op het noordelijk halfrond is het nog mogelijk om te skiën in juli. Een aantal zomerskigebieden in Europa zijn op dit moment geopend, daarnaast kun je skiën in nog enkele gebieden in Afrika.

Skiën in juli: zuidelijk halfrond

Terwijl wij in Nederland genieten van de zomer, is het winter op het zuidelijk halfrond. De enorme sneeuwval zorgt voor fantastische condities in onder andere Argentinië. Heb je ooit willen skiën in Zuid-Amerika? Dan is dit de perfecte tijd. Het land beleeft een van de beste seizoensopeningen ooit. Skiën in juli en augustus wordt een feest aan de andere kant van de wereld! In deze wintersportlanden op het zuidelijk halfrond kun je onder andere skiën/snowboarden:

  • Australië, bekende gebieden: Perisher, Falls Creek, Mt Buller en Thredbo
  • Argentinië, bekende gebieden: Catedral, Las Lenas
  • Chili, bekende gebieden: Valle Nevado, Portillo
  • Nieuw-Zeeland, bekende gebieden: Mt Hutt, Coronet Peak, Cardrona, Treble Cone

Lees ook: Zuid-Amerikaanse skigebieden bedolven onder de sneeuw

Skiën in juli: Europa

Ook in Europa kun je nog afdalen van enkele pistes! Hoewel het aantal gletsjerskigebieden dat in de zomer opent de afgelopen jaren alleen maar slinkt, is het nog steeds mogelijk om te skiën in acht gebieden in Europa. In het Oostenrijkse Hintertux en Zwitserse Zermatt kun je meestal het hele jaar door skiën. Tevens zijn er een paar skigebieden die óf alleen open zijn in de zomer, óf nog extra openen in de zomer:

Skiën in juli kan ook in Afrika

Er zijn twee aangelegde skigebieden in Afrika die geopend zijn in juli. Zo kun je onder andere skiën in Lesotho en Tiffindell beide onderdeel van Afriski. Sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat de pistes wit zijn! Midden juni is Afriski geopend.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in