Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zomerskiën in het Noorse Fonna Glacier Ski Resort kan alweer

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Waar de meeste gebieden de deuren sluiten voor dit seizoen, is dat in Noorwegen juist niet zo. In het Fonna Glacier Ski Resort kun je sinds zaterdag weer afdalen. Op de Folgefonna gletsjer kun je skiën van vier verschillende pistes, daarnaast zijn er ook twee loipes. Hoe dat eruit ziet? We geven je een kleine blik in het skigebied!

Fonna Glacier Ski Resort

Fonna Glacier Ski Resort ligt tussen de 1200 en 1470 meter in het westen van Noorwegen. In het skigebied kun je terecht als beginner, maar ook als gevorderde skiër. De pistes op de gletsjer zijn erg breed en worden elke dag geprepareerd. Of je nu het snowpark in wilt, een afdaling wilt maken op de geprepareerde piste of off-piste wilt skiën, het kan allemaal in Fonna Glacier Ski Resort. Tijdens het afdalen heb je ook nog eens een prachtig uitzicht op de Hardengerfjord en zijn de temperaturen erg aangenaam. Op de gletsjer trainen ook veel internationale wedstrijdteams die je tijdens het afdalen tegen kunt komen.

De gletsjer is sinds 6 mei 2023 elke dag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur en is doorgaans open tot september. Vanaf midden juni is het snowpark in het skigebied ook geopend.

In de winter gesloten

Waarom je nu pas kunt skiën in Fonna Glacier Ski Resort? In winter ligt er simpelweg te veel sneeuw om de gletsjer te kunnen bereiken. Pas rond deze tijd van het jaar kan de toegangsweg sneeuwvrij gemaakt worden voor de wintersporters. In de winter kun je de gletsjer alleen bereiken met een helikopter.

Zo ziet dat eruit

Kun jij je voorstellen hoe het is om in de zomer te skiën? Het skigebied deelt een aantal beelden van hoe het er afgelopen weekend tijdens de opening eruit zag op de piste. Verse ribbels, een strakblauwe lucht, een zonnetje… Dat ziet er toch hemels uit?!

Boek een tripje naar Fonna Glacier Ski Resort

Een bezoek aan dit skiresort in de zomer is erg aan te raden! De Folgefonna is de meest zuidelijk gelegen gletsjer van Noorwegen en een tripje kun je goed combineren met een bezoek aan de stad Bergen. Deze stad ligt maar op 100 km afstand van het skigebied en een autorit is echt de moeite waard. Op de gletsjer zelf kun je ook allerlei andere activiteiten doen. Zo kun je bijvoorbeeld de uitzichten bekijken vanuit een kayak in het ijswater of met een wandeling door het national park.

Met TUI verblijf je in Noorwegen, 4 dagen vanaf € 212,- per appartement/bungalow
Interhome biedt vakantiehuizen vanaf € 257,- in Noorwegen

Booking.com

Er zijn ook andere skigebieden die je kunt overwegen voor een wintersport in de zomer ››› Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in