Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zomerskigebied Stilfser Joch (Passo dello Stelvio) nu geopend

Wintersportredacteur

Wintersporten in de zomer? Dat kan vanaf dit weekend ook op onder andere de Stilfser Joch in Italië. Op de Stelvio gletsjer ligt een skigebied waar je alleen in de zomermaanden kunt afdalen. Vanaf vandaag tot begin november kun je hier wintersporten.

Stilfser Joch, Passo dello Stelvio zomerskigebied

Stilfser Joch, ook wel bekend als Passo dello Stelvio, ligt tussen de 2758 en 3450 meter in Italië op de top van de Stelviopas. In dit skigebied komen enkele van de beste wedstrijdskiërs ter wereld om te trainen voor volgend seizoen. Maar het skigebied is ook geopend voor de reguliere wintersporter. In totaal kun je hier als alles open is skiën op 8 geprepareerde pistes. De moeilijkheidsgraad verschilt tussen rood en blauw. Er is één rode piste en de rest is blauw. Ook zijn er 6 liften en verschillende langlauftrails, toerskiroutes en een snowpark aanwezig op de Stilfser Joch.

De gletsjer is vanaf 1 juni geopend en de faciliteiten zijn als alle omstandigheden meezitten tot 3 november in bedrijf.

In de winter gesloten

Waarom je nu pas kunt skiën op de Stilfser Joch? In winter is er groot lawinegevaar op deze berg en ligt er te veel sneeuw om het skigebied te kunnen bereiken. De bergpas wordt in de winter namelijk niet sneeuwvrij gemaakt. Pas rond deze tijd van het jaar kan de toegangsweg sneeuwvrij gemaakt worden voor de wintersporters en andere bergliefhebbers.

Zo ziet dat eruit

Kun jij je voorstellen hoe het is om in de zomer te skiën? Het was een hele taak om de weg omhoog naar de gletsjer schoon te krijgen. Maar, hoe prachtig is deze winterse wereld?

Boek een tripje naar Stilfser Joch

Een bezoek aan de regio is een aanrader! Op de Stilfser Joch kun je niet alleen skiën, maar ook prachtig wandelen, fietsen en genieten van het oogverblindende uitzicht. Vanaf de hoge toppen heb je een prachtig uitzicht op de bergen van het Ortlermassief. De Stelviopas ligt op de grens tussen Lombardije en Trentino Alto Adige. Deze bergpas heb je nodig om bij het skigebied uit te komen.

Met TUI verblijf je in Sulden am Ortler, 4 dagen vanaf € 252,- per persoon

Booking.com

Er zijn ook andere skigebieden die je kunt overwegen voor een wintersport in de zomer ››› Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in