Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zomerskigebied Val d’Isère vanaf morgen weer open

Wintersportredacteur

Vanaf morgen, 10 juni, kun je weer zomerskiën in het Franse Val d’Isère. Op de Glacier du Pisaillas boven het dorp zijn de condities op dit moment uitstekend en ideaal voor een ’s zomerse skitrip. Komende maand kun je, als de omstandigheden goed blijven, je ski’s weer onderbinden in het skigebied. Welke liften en pistes er geopend zijn en hoe zomerskiën hier is? Lees snel verder!

Skiën in de zomer in Val d’Isère

In de zomer kan er geskied worden op de Glacier du Pisaillas boven Val d’Isère. Met de auto kun je via de Col de l’Iseran tot aan het begin van de gletsjer rijden, om daar te parkeren en de lift omhoog te nemen. Er zijn zeven pistes open, maar daarvan zijn er vier gereserveerd voor trainingsdoeleinden. Op ski’s kun je een hoogte van bijna 3200 meter bereiken. De liften: Cascade en Montet zijn de komende maand in bedrijf. Het skigebied is van 10 juni tot 7 juli 2023 geopend tussen 7.00 en 12.00 uur. De openingstijden zijn onder voorbehoud van de sneeuwcondities.

  • Pistes open voor vakantiegangers: Moraine, Montet, Combe du Géant
  • Pistes open voor trainingsdoeleinden: Pisaillas, Roche, Champions, Aiguille-Perse

Zo is het vandaag

De zon is tevoorschijn gekomen en de lucht is prachtig blauw vandaag in Val d’Isère! Na het bekijken van de webcams kunnen we concluderen dat het seizoen met uitstekende omstandigheden van start gaat in het zomerskigebied. Vandaag zijn er al enkele wintersporters te zien op de pistes, vanaf morgen heeft iedereen toegang tot het zomerskigebied met een skipas. Met wie pak jij het vliegtuig naar de Franse Alpen voor een zomerse skitrip?

In de winter en zomer geopend

Val d’Isère ken je waarschijnlijk in combinatie met Tignes. Deze twee wintersportdorpen vormen samen in de wintermaanden het bekende Franse skigebied: Tignes-Val d’Isère. Dit skigebied beschikt over 300 kilometer aan pistes en moderne liftinstallaties. Over de sneeuwzekerheid hoef je je in Tignes en Val d’Isère ook geen zorgen te maken. Beide dorpen hebben hun eigen gletsjer (La Grande Motte en Glacier du Pisaillas), wat een bijzonder lang skiseizoen mogelijk maakt.

Ook in Tignes kun je in de zomermaanden afdalen van enkele pistes. In Tignes gaat het seizoen op 17 juni van start en het duurt, als alle omstandigheden meezitten, tot 23 juli.

Boek een tripje naar Val d’Isère

Voor € 34,- koop je een dagskipas in het zomerskigebied van Val d’Isère en kun je de hele dag genieten. En naast skiën valt er in de omgeving van Val d’Isère ’s zomers nog veel meer te beleven. Kaasliefhebbers moeten echt naar Sainte Foy voor een proeverij of tour, je kunt er prachtige hikes maken en bewonder ook zeker het nabijgelegen Lac du Chevril. Genoeg te doen dus in Val d’Isère in de zomer.

Booking.com

Er zijn ook andere skigebieden die je kunt overwegen voor een wintersport in de zomer ››› Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in