Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoe worden sneeuwkanonnen neergezet?

De skigebieden zijn allemaal weer in de wintermodus en bereiden zich weer volop voor op het aankomende winterseizoen. Een van die onderdelen is het neerzetten van de sneeuwkanonnen. Een enorme klus waarbij helikopters de ‘sneeuwspuwers’ naar boven brengen, waar deze vervolgens door medewerkers van het skigebied aangesloten worden. Zo ook in het Oostenrijkse Flachau, waar op dit moment met man en macht gewerkt wordt om alles op de juiste plek te zetten.

Sneeuwkanonnen zijn bijna niet meer weg te denken uit de skigebieden. Skigebieden investeren massaal in het verbeteren van de sneeuwzekerheid. Omdat Moeder Natuur ons niet altijd helpt, moeten de skigebieden investeren in machines om dit voor elkaar te krijgen. Als het koud genoeg is en de overige omstandigheden (zoals luchtvochtigheid) goed zijn voorzien de sneeuwkanonnen de pistes van een heerlijke laag sneeuw. Hierdoor kan er een goede ondergrond verzorgd worden waar het skigebied het hele seizoen profijt van heeft.

OOK LEUK: Zo worden skiliften in Tsjechië getest aan het begin van het seizoen. Bizar!

Tijdens de wintersportvakantie zie je de sneeuwkanonnen staan en heb je totaal geen benul wat voor installaties hier aan vasthangen. Alle kanonnen zijn verbonden met grote waterslangen die vervolgens in verbinding staan met enorme generatoren die het water naar de sneeuwkanonnen pompen. Om dit allemaal goed te laten draaien zijn veel voorbereidingen nodig, waar Flachau op dit moment druk mee bezig is. Hoe dit er aan toe gaat zie je in de video die zij vandaag publiceerden. Mooie beelden!

Hoe worden sneeuwkanonnen neergezet?

Ooit afgevraagd hoe duur een sneeuwkanon is? Wij zijn op onderzoek uitgegaan bij een skigebied en kwamen tot de conclusie dat je voor een sneeuwkanon de portemonnee flink moet opentrekken. Om hoeveel het gaat? Lees onderstaande artikel!

Wat kost een sneeuwkanon?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in