Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoe optimaal in conditie blijven tijdens de zomer..!?

Verzuurde benen aan het begin van de wintersportvakantie volgend jaar kan voorkomen worden. Veel mensen denken met één á twee trainingen de bergen weer te kunnen overwinnen, maar daar verkijken mensen zich op. Tijdens de zomer hoef je maar 1x in de week een half uurtje te trainen om in optimale conditie te blijven. Elk jaar weer gebeuren er een hoop ongelukken als oorzaak van een slechte voorbereiding van de skivakantie. Wat te doen om dat te voorkomen……..!

  1. Tijdens het skiën ben je constant met gebogen benen aan het skiën. Om dit veel pistes vol te houden raden wij aan om de benen goed te trainen. Dit kun je doen doormiddel van het maken van kniebuigingen. Zoek een hek uit waar je tegen aan kunt zitten. Zorg dat je benen een hoek van 90 graden maken en probeer dit 30 seconden vol te houden. U zult merken dat uw benen gaan verzuren. Neem even 20 seconden rust en ga dan weer in de houding zitten. Herhaal dit dagelijks 2 keer.
    U kunt ook op één been gaan staan en een aantal keer op en neer door de knie heen buigen.
  2. De bovenbeenspieren zijn de spieren die het meest belast worden tijdens het skiën. Om deze goed te trainen is traplopen een goede training. Neem voor het gemak eens de trap in plaats van de lift. Om het leuk te maken kunt u voor de verandering ook langzaam de trap oplopen en bij elke stap een trede over te slaan.
  3. Maak de schaats beweging met sprongen. Ga eerst op je rechterbeen staan en zet je af naar je linker been. Zak langzaam door je linker knie en spring over naar je rechterknie. Doe dit 15 keer en neem 20 seconden rust. Doe dit een aantal keer achter elkaar.
  4. Trek je tenen op naar boven en probeer deze stand vast te houden. Hiermee train je de spieren van je onderbeen.

Uiteraard kan er zomers ook door worden getraind op de indoorskibanen die aanwezig zijn in Nederland. Voor een overzicht van alle indoorskibanen in Nederland klik hier

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in