Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Herkenbare dingen die iedereen ziet vanuit de skilift

Wintersportredacteur

Een groot gedeelte van de skidag zit je in de lift. Dit is niet altijd een pretje; sneeuw, wind en kou kunnen het een hels ritje maken. Toch is vervelen er niet snel bij in de skilift. Er is altijd wel wat te zien. Van sneeuw happende beginners tot de beste uitzichten. In dit lijstje zetten wij de meest herkenbare dingen die je ziet vanuit de skilift op een rijtje!

1. Het schattige skiklasje

Je ziet ze op elke piste, de skiklasjes. Een sliert van soms wel 15 kinderen achter een skileraar die het nog zwaar heeft van zijn wilde nacht in de après-ski. Waar de voorste kinderen nog keurig grote bochten achter de leraar maken, skiën de achterste kinderen in de sliert ‘immer gerade aus’ naar beneden. Even een tussenstop op de piste? Altijd leuk, de helft van de kinderen valt om. Kan de skileraar weer kinderen rapen.

Lees ook: Waarom skiles vooraf online boeken extra voordelig is

2. De jerry of the day

Geen idee wat een jerry is? Misschien ben je er zelf wel eentje. Het is die blunderende skiër die denkt dat hij de beste van de piste is. Even lekker uitsloven met een sprongetje. En ja hoor! Daar ligt hij weer. Met z’n neus in de sneeuw, zoekend naar de verloren skistokken en ski’s. Altijd lachen in de lift, die blunders. Kun je er nou geen genoeg van krijgen? Er is zelfs een Instagram pagina.

3. De onhandige voorganger in de sleeplift

Het liefst vermijd je ze zoveel mogelijk, de sleepliften. Soms zijn ze onvermijdelijk. En hoe lekker is het dan als de pijn in je verkrampte benen wordt verlicht door die onhandige skiër of snowboarder voor je. Wiebelend op die onhandig lange latten. Het gaat van links naar rechts en eindigt vaak op de grond.

4. Het uitzicht

Uiteraard is het niet altijd hels en koud in de skilift. Wanneer het zonnetje schijnt, kun je vaak genieten van het prachtige uitzicht. En dat onder het genot van het gepiep en gekraak van de lift. Wat zal je het missen als je weer thuis bent.

5. De wedstrijdskiërs

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens gezien. De lokale skiteams die aan het trainen zijn op een prachtig uitgezet parcours. Met open mond kijk je toe hoe kinderen van een jaar of 10 met een noodgang naar beneden vliegen. En of dat er goed uitziet? Nou en of, je wordt er onzeker van. Toch nog maar een skilesje boeken?

Boek hier je skiles!

6. De pisteredding

Het is je grootste nachtmerrie, op de banaan naar beneden afgevoerd moeten worden. Toch trekt het altijd je aandacht vanuit de lift. Wat zal er zijn gebeurd?…

7. Een bekende

Is dat nou tante Tineke? Ja? Ja! Tineke! Tineke! Hier boven je!

Heerlijk even de rust op de berg verstoren om je bekende medeskiër te groeten. Als het je vanuit de lift lukt om ook nog een ontmoetingspunt af te spreken, heb je het helemaal gemaakt!

8. De verloren spullen

De stoeltjeslift kan een gevaarlijk plek voor je eigendommen zijn. Zeker wanneer de lift over het meest onmogelijke stukje terrein gaat. Je ziet er van alles: skistokken, handschoenen, brillenhoesjes, snotpapiertjes en in het slechtste geval zelfs een ski of telefoon.

9. De lonkende après-ski

Je hoort de muziek je al tegemoet komen. Je favoriete après-ski tent begint al aardig tot leven te komen. Nog een afdaling doen? Of toch tijd voor een koud biertje?

10. De toerskiër

Terwijl jij in een luxe skilift met verwarmde stoeltjes zit, loopt er onder je een toerskiër omhoog. Je moet er toch altijd even wat over zeggen. Want wat een bikkels zijn dat! Maar dan betalen we toch liever die dure skipas.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in