Nieuwsalert per mail ontvangen

Wat is het salaris van een skileraar per land?

Altijd een belangrijk onderwerp bij een baan: wat ga ik verdienen? Voor skileraren niet minder interessant. Je bent immers in het buitenland, gediplomeerd en waarschijnlijk ben je na een dag lesgeven wel toe aan een groot glas bier. De vraag is dan of je er financieel nog wel wat aan overhoudt. Dat hebben we eens bekeken.

Het salaris verschilt per land en de ervaring die je hebt. Daarnaast is het afhankelijk van de tijd en de skischool wat je uiteindelijk gaat verdienen. Het is daarom eigenlijk heel moeilijk om te zeggen wat een skileraar nou echt verdient, maar op basis van onderzoek door Snowskool konden we de onderstaande grafiek maken.

Canada 🇨🇦

In Canada verdien je in vergelijking met de andere wintersportlanden het minst. Een Level 1 skileraar verdient ongeveer een tientje per uur. Een ervaren leraar verdient een magere €14. Een voordeel van Canada is dat het in Noord-Amerika gebruikelijk is om een goede fooi achter te laten. En dan ben je ook nog aan het skiën in de Rocky Mountains en dat is ook wel heel erg gaaf. KLM heeft met je meegedacht: zij vervoeren wintersportuitrusting gratis.

Nieuw Zeeland 🇳🇿

Het salaris van een skileraar gaat in Nieuw-Zeeland gaat niet over rozen. Voor een beginnend skileraar is het allereerst al een uitdaging om aangenomen te worden en als dat gelukt is, verdien je rond de €10 per uur. Ook de ervaren leraren verdienen geen wereldsalaris. Zij moeten een uur werken voor €17.

Oostenrijk 🇦🇹

Het land waar in de krokusvakantie misschien wel meer Nederlandse dan Oostenrijkse skileraren zitten. Nederlandse skileraren in Oostenrijk gaan natuurlijk vooral voor een leuke tijd. Het is jammer dat het salaris iets minder toereikend is. Een beginnend skileraar heeft een gemiddeld salaris van een dertien euro per uur. Een ervaren kracht heeft de beschikking over €17.

Amerika 🇺🇸

Wie droomt er nou niet van een wintersport in Amerika? Kun je nagaan als je hiermee ook nog eens geld kan verdienen! De salarissen van een skileraar in Amerika zijn net zo hoog als ik Oostenrijk, dus dat maakt geen verschil. Een beginner verdient €13 en een skileraar met meer ervaring €17.

Finland 🇫🇮

In Finland denken ze vooruit. Ze werken in daar met flexibele krachten en werktijden. Het is dus gebruikelijk om als freelance-skileraar aan het werk te gaan. Als je veel ervaring hebt, kun je een salaris eisen van ongeveer €17. Een beginner moet het doen met €13.

Spanje 🇪🇸

Niet alleen in de zomer is Spanje een fijn land om te vertoeven, ook in de winter kun je er goed terecht. Het land telt zeven skigebieden. Het kleinste gebied, Cerler, heeft 35 kilometer aan piste tegenover het grote Baqueira – Beret – Bonaigua met 150 kilometer aan piste. Genoeg mogelijkheden om les te geven! Het levert niet meer dan gemiddeld op. Het salaris van een skileraar met minimale ervaring bedraagt €13. Een skileraar voor wie het niet nieuw is, kan €17 per uur verdienen.

Andorra 🇦🇩

Andorra komt waarschijnlijk niet als eerste in je op als je het woord wintersport hoort. Het is een gebied wat in opkomst is omdat het als een sneeuwzeker gebied wordt gezien. In Andorra zijn twee grote gebieden die er toe doen: Grandvalira en Vallnord. Uiteraard zijn er altijd skileraren nodig. Het is wel handig als je een woordje Spaans of Frans kan, dan wordt je sneller aangenomen. Een ervaren kracht verdient €18 en het salaris van een skileraar met iets minder ervaring blijft steken op  €13. Wil je meer weten over Andorra voor je besluit er te gaan werken? Kijk dan even hier.

Australië 🇦🇺

Is Oostenrijk of Frankrijk te dichtbij voor je en wil je eens wat verder weg voor werk in de bergen? Dan is Australië een idee. Werkgevers belonen hun personeel aan hoe loyaal ze zijn. Een gevorderde skileraar begint met een salaris van ongeveer €15 per uur. Na 75 uur werken voor dezelfde werkgever is dat salaris gestegen naar ongeveer €20. Ben je nu zo weg van je baan, dan ben je na 300 euro zo gepromoveerd dat je per uur een salaris hebt van €38!

Japan 🇯🇵

Net als in Australië wordt het in Japan beloond om een langere tijd bij dezelfde werkgever te blijven. Het starttarief van een beginnend skileraar is ongeveer €14. Iedere 75 uur werken, levert een salarisstijging van 5% op. Een gevorderde leraar heeft gemiddeld een salaris van €21 per uur.

China 🇨🇳

Net als de Chinese bevolking groeit ook de aandacht van skigebieden in China. De salarissen van een skileraar lopen nogal uiteen per gebied. Zo verdient een beginnend skileraar in Peking €1.135 in de maand en voor iedere dag dat hij les geeft mag hij €17 bijschrijven. Over alle Chinese gebieden gemiddeld verdient een ervaren kracht €25 per uur en de minder ervarene €17.

Je hebt in China geen omkijken naar de onkosten: je vlucht, accommodatie en visa worden voor je betaald. Daarnaast is het leven in China ook niet duur. Je kan je verdiende geld dus grotendeels in je zak houden.

Noorwegen 🇳🇴

Lesgeven in Noorwegen gaat hand in hand met een vrij hoog salaris. Voor een beginnend leraar is dit ongeveer €21 maar een ervaren skileraar verdient al snel €38. Dat is meer dan twee keer zoveel wat een ervaren kracht in Oostenrijk verdient. Toch kun je jezelf niet rijk rekenen. Het leven in Noorwegen is veel duurder. Een biertje kost bijna tien euro. Doorzakken na een dag lesgeven, zit er dus niet echt in. Toch is het door de mooie omgeving en vriendelijke mensen zeer aan te raden eens de wintersport in Noorwegen te doen. Naast skiën biedt het land veel extra’s zoals sneeuwscooters, hondensleeën, maar ook boottochten.

Zwitserland 🇨🇭

Als je rijk wilt worden tijdens je werk als skileraar, moet je richting Zwitserland. Een salaris van een skileraar met veel ervaring loopt al snel op tot ongeveer €46 per uur. Ook als beginnend leraar mag je niet klagen. Per uur verdien je €33. Net als in Noorwegen moet je er rekening mee houden dat het leven in Zwitserland iets duurder is dan we in Nederland gewend zijn.

Frankrijk 🇫🇷

In het overzicht is goed te zien dat het salaris van een skileraar in Frankrijk het hoogst is. Toch ligt de procedure om skileraar te worden iets anders. Je moet hier namelijk meer en ingewikkeldere kwaliteiten beheersen. Met BASI level 2 mag je beginnen met oefenen voor de ‘test-technique’, een getimede slalom. Zodra je deze met succes hebt doorstaan, krijg je het label stagiair. Deze houd je vier jaar en in deze tijd verdien je ongeveer €25 per uur. In die vier jaar is het noodzakelijk dat je zo goed wordt dat je BASI level 4 haalt. Pas dan neemt het salaris fors toe. Je verdient als skileraar met dit diploma in Frankrijk €55 per uur. Dit kan nog oplopen tot €75 per uur, maar dat is afhankelijk van de skischool, de ervaring en klanten.

Conclusie

Al met al is te zeggen dat skileraar niet de snelste weg is om miljonair te worden. Van het salaris van een skileraar kan je echter prima rondkomen en je kunt ook nog eens van je hobby je werk maken. Wil je graag skileraar worden komend seizoen, maar ben je door de salarissen niet helemaal overtuigd dan hebben wij tien redenen waarom je het moet gaan doen!

10 redenen om skileraar te worden

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in