Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Wat is het salaris van een skileraar per land?

Wintersportredacteur

Altijd een belangrijk onderwerp bij een nieuwe baan: wat ga ik precies verdienen? Voor skileraren en skileraressen is deze vraag niet minder interessant. Je bent dan wel in een geweldige omgeving, maar je bent ook gewoon aan het werk. Dus wat is het salaris van een skileraar precies? En wat zijn de verschillen per land en niveau? Een overzicht vind je hier.

Salaris van een skileraar per land

Na een dag lesgeven wil je jezelf wel kunnen trakteren op een biertje of een maaltijd. Daarnaast is het ook belangrijk dat je aan het eind van het seizoen nog iets overhoudt voor thuis. Het salaris van een skileraar verschilt per land en de ervaring die je hebt. Een beginnend skileraar krijgt anders betaald dan iemand met ervaring en bepaalde diploma’s. Snowskool heeft onderzoek gedaan naar het salaris van een skileraar per land. Een overzicht vind je hieronder.

Belangrijk om te weten: prijzen in het onderzoek zijn in dollars en omgerekend voor dit artikel omgerekend naar euro’s. Het gaat om het brutosalaris. De salarissen zijn een gemiddelde en niet voor elke skischool hetzelfde.

Land Beginnend skileraar Ervaren skileraar
Frankrijk € 25,-  € 58,-
Zwitserland € 36,- € 49,-
Noorwegen € 22,- € 40,-
China € 18,- € 30,-
Japan € 18,- € 22,-
Australië € 12,- € 21,-
Chili € 12,- € 21,-
Andorra € 12,- € 19,-
Spanje € 12,- € 18,-
Finland € 12,- € 18,-
USA € 12,- € 18,-
Oostenrijk € 12,- € 18,-
Nieuw-Zeeland € 10,- € 18,-
Canada € 10,- € 15,-
Polen € 10,- € 15,-
UK € 10,- € 13,-

Skileraar in Frankrijk

In het overzicht is goed te zien dat het salaris van een skileraar in Frankrijk het hoogst is. Toch ligt de procedure om skileraar te worden hier wel anders. Je moet namelijk meer en ingewikkeldere kwaliteiten beheersen. Met BASI level 2 mag je beginnen met oefenen voor de ’test-technique’, een getimede slalom. Zodra je deze met succes hebt doorstaan, krijg je het label stagiair. Deze houd je vier jaar en in die tijd verdien je ongeveer € 25,- per uur. In die vier jaar is het noodzakelijk dat je zo goed wordt, dat je BASI level 4 haalt. Pas dan neemt het salaris fors toe. Je verdient als skileraar met dit diploma in Frankrijk tussen de € 45,- en € 75,- per uur.

 

Skileraar in Zwitserland

Als je rijk wilt worden van je werk als skileraar, moet je naar Zwitserland. Een salaris van een skileraar met veel ervaring loopt al snel op tot ongeveer € 49,- per uur. Ook als beginnend leraar mag je niet klagen. Per uur verdien je € 36,-.

Skileraar in Noorwegen

In Noorwegen verdien je een vrij hoog salaris, maar bedenk wel dat het leven ook een stuk duurder is. Een biertje kost al snel € 8,- en ook voor een maaltijd betaal je meer dan in Nederland. Desondanks verdien je hier als skileraar gemiddeld € 40,- per uur.

Lees ook: 5 fijne skigebieden in Noorwegen

Hondensledetocht tijdens een wintersport in Trysil

Skileraar in China

Met de Olympische Winterspelen in het vooruitzicht, groeit ook het aantal skigebieden in China. Er is zelfs een doel om voor de Spelen 300 miljoen Chinese wintersporters te hebben. Om die reden is er een grote vraag naar skileraren. Wel loopt het salaris nogal uiteen per skigebied. Rondom Beijing verdien je € 900,- per maand, plus € 13,- per skidag. In Thaiwoo verdien je (met ervaring) tussen de € 1800,- en €2700,- per maand. Ook worden alle onkosten vergoed, zoals accommodatie, maaltijden, vlucht en visa.

Skileraar in Japan

In Japan word je beloond als je een langere tijd bij dezelfde werkgever werkt. Het starttarief van een beginnend skileraar is ongeveer €18,- per uur. Iedere 75 uur werken levert een salarisstijging van 5% op. Een gevorderde leraar heeft gemiddeld een salaris van € 22,-  per uur.

Japans huis in de sneeuw

Skileraar in Australië

Kangoeroes spotten én skiles geven? Dat doe je in Australië. Je start met een salaris van € 12,- per uur. Werken wordt beloond. Na 75 uur lesgeven promoveer je naar een hoger salaris. Dat kan oplopen tot zo’n € 21,- per uur.

Skileraar in Chili

Vergeleken met het gemiddelde salaris in Noord-Amerika, verdien je als skileraar vrij fors in Chili. Een ander voordeel is dat de winter hier precies andersom is met Europa. In onze zomer kun je hier skiën! Enig puntje is dat je Spaans moet spreken.

Skileraar in Andorra

Andorra is een vrij onbekende wintersportbestemming. Toch kun je hier heerlijk (en voordelig) skiën. Er zijn twee skigebieden die er toe doen: Grandvalira en Vallnord. Je verdient tussen de € 12,- en € 19,- per uur. Ook hier geldt dat het handig is als je Spaans spreekt, omdat je dan sneller wordt aangenomen. Veel kosten heb je niet, shoppen doe je hier belastingvrij.

Boek je wintersport naar Andorra!

Skileraar en Spanje

Net even verder ligt Spanje. Hier vind je meerdere skigebieden waar je les kunt geven. Het salaris is niet heel hoog, maar het leven daar is ook niet duur. Je verdient tussen de € 12,- en € 18,- per uur. Denk je eens in: skiën en daarna tapas eten…

Skileraar in Finland

In Finland denken ze vooruit. Ze werken daar met flexibele krachten en werktijden. Het is dus gebruikelijk om als freelance-skileraar aan het werk te gaan. Als je veel ervaring hebt, kun je een salaris eisen van ongeveer € 18,- per uur. Een beginner moet het doen met € 12,- per uur.

Skileraar in Amerika

Wie droomt er nou niet van een wintersport in Amerika? Kun je nagaan als je hiermee ook nog eens geld kan verdienen! De salarissen van een skileraar in Amerika zijn net zo hoog als in Oostenrijk, dus dat maakt geen verschil.

Skileraar in Oostenrijk

De meeste Nederlanders gaan op wintersport naar de skigebieden in Oostenrijk. Nederlandse skileraren zijn hier dan ook erg gewenst! Helaas is het salaris niet erg hoog. Gemiddeld verdien je tussen de € 12,- en € 18,- euro per uur.

Kinderen skiën op de piste in het Montafon

Skileraar in Nieuw-Zeeland

Net als in Chili is het ook in Nieuw-Zeeland winter als het bij ons zomer is. Helaas verdien je, voor het geld dat de reis alleen al kost, niet veel geld. Het salaris ligt tussen de € 10,- en € 17,- per uur.

Skileraar in Canada

In Canada verdien je in vergelijking met de andere wintersportlanden het minst. Een Level 1 skileraar verdient ongeveer een tientje per uur. Een ervaren leraar verdient een magere €15,- per uur. Voordeel is wel dat je vaak een goede fooi krijgt. Daarnaast ski je in de beste sneeuw ter wereld en dat maakt ook wel veel goed. 5 redenen waarom je in Marmot Basin, Canada op wintersport moet gaan.

Skileraar in Polen

Je zou het niet verwachten, maar Polen wordt steeds populairder. Eén van de redenen is dat het leven daar behoorlijk goedkoop is. Daarnaast is het een stuk rustiger op de pistes dan in de Alpen. Je verdient niet veel, maar waarschijnlijk houd je wel meer over.

Skileraar in UK

In de UK vind je een aantal skigebieden, maar niet veel. Het zijn vooral kunstpistes. Ook het salaris is niet echt om over naar huis te schrijven. Je kunt dus beter voor een ander land kiezen.

Skiklasje Serfaus Fiss Ladis

Lees ook

Het salaris is misschien niet overal even geweldig, de ervaring is dat wel. Benieuwd waarom je skileraar moet worden? Lees het in onderstaand artikel!

10 redenen om skileraar te worden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in