Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gletsjerskigebied Stilfser Joch binnenkort weer open dankzij sneeuwval

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor de fans, het gletsjerskigebied Stilfser Joch gaat weer open. Vanwege extreem hoge temperaturen moest het skigebied afgelopen zondag noodgedwongen sluiten, maar niet voor lang. Dankzij de heftige sneeuwval van de afgelopen dagen kunnen de liften en pistes weer open. De webcams zijn weer winters wit op de Italiaanse gletsjer, dus het skigebied is (afhankelijk van de sneeuwcondities) nog tot 4 november geopend.

Heropening Stilfser Joch

Afgelopen zondag sloot het gletsjerskigebied bij de Stelviopas tijdelijk vanwege aanhoudende hitte. Nu komt er gelukkig weer een positief bericht vanuit het skigebied: aanstaande zaterdag worden de liften herstart en zijn wintersporters weer welkom op de pistes. Zoals je waarschijnlijk hebt meegekregen, heeft het aan het begin van deze week flink gesneeuwd op hoogte. Met tientallen verse centimeters sneeuw is het beeld op de webcams weer winters!

Video: zo winters is het nu op de Kitzsteinhorn
› Live-update met winterse beelden uit Ischgl
› Webcambeelden van de eerste sneeuwval aan het begin van de week

Verse sneeuw eind augustus

Na een hittegolf vorige week, volgde er afgelopen weekend een weeromslag. De temperatuur daalde en zo ook de sneeuwgrens, waardoor er op maandag en dinsdag vanaf 2000-2500 meter hoogte flink wat verse sneeuw viel. De toppen kleurden weer wit in verschillende skigebieden en in sommige hooggelegen bergregio’s zijn enkele tientallen centimeters sneeuw gevallen. De sneeuw viel voornamelijk in Zwitserland en Frankrijk, maar er zijn ook een paar hoge toppen in Oostenrijk, Italië en Duitsland die wit kleurden.

Witte beelden van de Stilfser Joch

Gisteren heeft de directeur van Sifas SCP, het bedrijf dat de skiliften en pistes op de Stelvio gletsjer beheert, aangekondigd dat wintersportliefhebbers weer welkom zijn vanaf zaterdag. De skiliften Payer en Cristallo zijn voorlopig van 7.30 tot 12.30 uur geopend. De Trincerone en Livrio liften zijn de hele dag in bedrijf. Deze informatie staat op de website Nevasport.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in