Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Augustus eindigt in de Alpen met flink veel verse sneeuw

Wintersportredacteur

Zoals we vrijdag al voorspelden sneeuwt het vandaag in de Alpen! De temperatuur is gedaald en de sneeuw komt met bakken uit de hemel! De toppen in enkele skigebieden kleuren al wit. Het is natuurlijk nog niet de sneeuwdump die van betekenis zal zijn voor aankomend seizoen, maar verse sneeuw is verse sneeuw. Wij worden ontzettend blij van deze sneeuwrijke beelden uit de Alpen! Kijk je mee?

Omslag van zomer naar winter

De laatste zomerdagen op hoogte in de Alpen lijken achter de rug. Ik was afgelopen weekend zelf in het Zwitserse Belalp en daar voelde je het weer omslaan. Waar er vrijdag nog een prachtige blauwe lucht was en we wandelden in onze t-shirts (sommige mensen nog zelfs in korte broek), was het vanaf zaterdag wisselvallig en daalde de temperatuur voelbaar. Zondag trok de lucht boven ons volledig dicht en viel er geregeld regen. De temperatuur kwam niet hoger dan 10 graden op 2500 meter in Zwitserland. Kijkend naar het huidige weer heeft de daling in temperatuur zich voortgezet en is de regen omgeslagen in sneeuw op hoogte op sommige plekken.

Hoeveel sneeuw gaat er vallen?

Het is nog augustus, dus meters sneeuw gaan er helaas nog niet vallen. Zoals de voorspellingen er nu uit zien, valt er wel tot 50 cm verse sneeuw in totaal vandaag en morgen in de hooggelegen bergregio’s. De sneeuw valt voornamelijk in Zwitserland en Frankrijk, maar er zijn ook een paar hoge toppen in Oostenrijk en Duitsland waar sneeuw zal vallen.

Witte webcams!

Wat een feestje om de webcams vanochtend te bekijken! Hier word je toch blij van?! Zoals je ziet komt de winter eraan! Nog even en je kunt je ski’s weer onderklikken in je favoriete skigebied.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in