Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

10 gekke dingen aan wintersport die je nu heel erg mist

Wintersportredacteur

Vorige week hebben de sneeuw en kou ons land veroverd. Helemaal nu we ook tijdens de winter noodgedwongen thuiszitten, brengt dat nogal wat nostalgische gevoelens naar boven. Niet alleen hebben we last van een extra gevoel van gemis aan onze meest favoriete vakantie van het jaar, ook verlangen we naar een aantal maffe dingen die onlosmakelijk met wintersport verbonden zijn.

Geef maar toe, óók jij mist deze gekke dingen aan wintersport. Welke gekke dingen mis jij nog meer?

1. De ellendige skischoenen

Die eigenlijk nog nooit echt lekker hebben gezeten. Ieder jaar kijken we verlangend naar de snowboardschoenen van onze medewintersporters, en trekken vervolgens mokkend en kreunend onze eigen schoenen aan. Twijfelend of die eigenlijk wel goed passen, want ze kunnen toch niet zó oncomfortabel zijn?

2. Je ergeren aan snowboarders die volgens jou véél te hard voorbij racen

‘Dit is echt heel gevaarlijk! Ze maken hobbels op de piste! Ik schrok mij kapot! Kunnen ze niet wat langzamer boarden?’ Opmerkingen die jij vast ook weleens hebt gemaakt of gehoord. Ja, zelfs deze mopperende geluiden (en de racende snowboarders) missen we…

3. Naar de wc moeten terwijl je net midden op de piste staat

En daar vervolgens een kwartiertje voor te rekenen. Eerst bij een lift komen, met de trap naar de plee, daarna ál je laagjes, helm, handschoenen en skibril uittrekken en afzetten en ergens zien op te hangen zonder dat het de grond raakt. We hebben het er nu allemaal voor over. Stonden we maar midden op die piste!

Lees ook: over deze dingen zullen we voortaan nooit meer klagen

4. Warme choco met rum

Die je om 11.00 uur ongegeneerd bestelt, terwijl je eigenlijk nog moet bijkomen van de avond ervoor. Kom maar door met dat warme winterse goedje!

Warme chocolademelk met slagroom

5. Stinkende skisokken

Ja, zelfs je hotelkamer die zich vult met de muffe geur van skisokken die je de hele dag hebt gedragen zou je nu niet zo erg vinden.

6. Een half uur zoeken naar een tafeltje voor de lunch

Want je wilt tenslotte wel met de hele groep bij elkaar zitten. Dat dit dan een half uur duurt als je honger hebt is niet ideaal, maar wát zouden we graag allemaal op de uitkijk staan om een vrij tafeltje te kunnen bemachtigen in een overvolle berghut!

7. Schnapps bij je kopje koffie

Bij het eerste berghutje een tussenstop maken en een klein glaasje Schnapps bij de koffie krijgen. Je zou er normaal gesproken ‘s ochtends niet aan moeten denken. Niemand vindt die schnapps echt lekker, toch? Al zouden we er nu toch wel eentje lusten.

TIP: Met dit recept kun je zelf hazelnoot Schnapps maken

Schnapps drinken op wintersport

8. Om 21.00 uur naar bed

Niets is fijner dan een hele dag skiën of boarden, met een paar drankjes in de après-ski te hossen en vervolgens een enorme schnitzel met patat weg te werken. En dan om 21.00 uur rozig en voldaan gaan slapen. Ultiem gevoel toch? Wij missen dit.

9. Wachten voor de skilift

Hoewel de goede voornemens er zijn om elke dag de eerste lift te pakken, lukt dat vast niet altijd. Ongetwijfeld sta jij ook weleens in het ‘spitsuur’ te wachten voor de skilift. Zonde van je tijd, want je wilt zo snel mogelijk naar boven om van de pistes af te suizen. Al moeten we 3 uur voor de skilift wachten, het is het nu allemaal waard.

10. Sneeuw in je gezicht, jas en broek

Overal eigenlijk. We zijn niet allemaal profskiërs of -boarders. En ook al ben je dat wel, we gaan allemaal de afdaling zo nu en dan af als sneeuwschuiver. Waarna de sneeuw overal te vinden is…. Koud! Ook dat missen we aan wintersport.

Vallen in de sneeuw

We zouden er alles aan doen om weer een weekje naar de bergen te kunnen. Helaas wordt het geduld hebben tot we volgend jaar weer van onze favoriete vakantie kunnen genieten. Dat zullen we dan ook extra doen, beloofd! Welke gekke dingen herken jij en mis jij het meeste?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in