Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersporters zorgen voor drukke snelwegen

Wintersportredacteur

Files DuitslandDe Duitse snelwegen staan weer in het teken van lange files met vertragingen die met vele uren kunnen oplopen. De ADAC en ANWB waarschuwde de terugreizende wintersporters al voor drukte op de snelwegen. Zowel Nederland als Duitsland trekt vandaag massaal weg uit de skigebieden. De avond voor vertrek wordt dan ook druk besproken wat het meest geschikte tijdstip is om te vertrekken. Ondanks dit zijn de files vaak onvermijdelijk en kun je alleen heel vroeg vertrekken om de langste files te vermijden

Al vroeg in de ochtend (06.00)  liepen de dalen vol met Nederlandse en Duitse wintersporters wat bij aanvang van de reis al voor vertraging zorgde.

Mensen die besloten hadden om 03.00 uur te vertrekken vanuit Tirol hebben een verstandige beslissing gemaakt. Uiteraard hebben zij ook te maken gehad met wat knelpunten in Duitsland, maar deze groep heeft de drukte in de dalen kunnen vermijden. Over het algemeen scheelt dit op dagen als vandaag bijna twee uur extra reistijd.

Door de voorspellingen hebben veel wintersporters er ook voor gekozen om een dag langer te blijven en vanavond of morgen te vertrekken. Geen gekke beslissing als je vandaag de opstoppingen hebt gezien in Duitsland. Je ziet dan ook een ontspannen houding onder de langblijvers. Restaurants zitten tussen de middag overvol met wintersporters die de auto’s al volgepakt hebben en klaar zijn om te vertrekken. Zij kiezen het meest geschikte tijdstip uit om te vertrekken en gaan ontspannen de auto in.

Zelf heb ik er ook voor gekozen om in de middag te vertrekken naar Nederland. Of dit een verstandig besluit is zal de reis leren, maar het dal ben ik zonder problemen doorgekomen.

De drukke wegens volgens de ANWB zijn:

– A3 Neurenberg-Frankfurt
– A5 Bazel-Karlsruhe
– A7 Füssen-Würzburg
– A8 Salzburg-München-Stuttgart
– A9 München-Neurenberg
– A93 Kufstein-knp. Inntal

Rij voorzichtig!

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in