Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit zijn de coronamaatregelen in Zwitserland voor winter 2021/2022

Uitzicht op de Jungfrau Joch

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

LET OP: Dit artikel wordt niet meer ge-update. De laatste updates over corona en wintersport houden we bij in ons liveblog. Voor meer informatie over de coronamaatregelen voor een wintersport in Zwitserland, verwijzen we je door naar Nederlandwereldwijd.nl en de website van de Zwitserse overheid.

Deze winter had je tijdens een wintersport in Zwitserland te maken met verschillende coronamaatregelen. Dit om een skivakantie in het land van de Alpenreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau zo veilig mogelijk te houden. De situatie in de ziekenhuizen is inmiddels verbeterd en de huidige omikronvariant maakt je ook niet meer zo ziek. Daarom heeft de overheid besloten bijna alle coronamaatregelen in Zwitserland op te heffen. Er wordt nergens meer om een coronabewijs gevraagd en ook hoef je vanaf 1 april nergens meer een mondkapje op.

In de winter van 2021/2022 moest je tijdens de wintersportvakantie in Zwitserland rekening houden met coronamaatregelen. Ieder Alpenland heeft zijn eigen regels opgesteld en daar dienen wintersporters zich aan te houden. Dat betekent dat de regels in Frankrijk, Oostenrijk en Italië kunnen afwijken van de regels van Zwitserland. Bovendien kunnen de regels veranderen, zo zijn voor veel landen grote versoepelingen aangekondigd voor de komende weken. Wij houden ze zo goed mogelijk up-to-date, maar check voor de zekerheid ook altijd Nederlandwereldwijd.nl en de website van de overheid van het land waar jij heen gaat.

Vanaf 17 februari zijn bijna alle coronamaatregelen opgeheven. Sinds 1 april zijn ook de laatste maatregelen in Zwitserland vervallen. Er wordt nergens meer gecontroleerd op een coronabewijs en mondkapjes zijn nergens meer verplicht.

Coronamaatregelen Zwitserland

Voor het winterseizoen 2021/2022 had Zwitserland verschillende coronamaatregelen opgesteld om ervoor te zorgen dat de kans op besmetting tijdens een wintersport zo klein mogelijk blijft. Deze regels golden voor het hele land en ook voor de toeristen die hier op vakantie waren. In de persconferentie van 16 februari 2022 heeft de Zwitserse overheid bekendgemaakt per 17 februari een groot deel van de coronamaatregelen af te schaffen. Vanaf 1 april vervalt ook de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer (ook in de skiliften) en gezondheidsinstellingen. Daarnaast is de vijfdaagse quarantaine voor besmette personen vanaf die datum niet meer verplicht en wordt dit enkel een advies. Hiermee zijn alle coronamaatregelen in Zwitserland van de baan.

Reizen naar Zwitserland

Op het moment geldt voor Zwitserland kleurcode groen. Een vakantie naar het land is mogelijk. Om het land in te komen is geen coronabewijs nodig.

Op doorreis door Zwitserland

Ook voor mensen die op doorreis zijn, gelden geen inreisbeperkingen.

Geldig coronabewijs in Zwitserland

Per 17 februari 2022 is het binnen Zwitserland niet meer nodig om je coronabewijs te tonen, maar op veel plekken in Zwitserland werd tijdens je wintersport gevraagd naar je coronabewijs. Bijvoorbeeld in de horeca, discotheken en sport- en vrije tijdsvoorzieningen. Dit bewijs laat je coronastatus zien en was verplicht voor iedereen vanaf 16 jaar. Je kon tijdens je wintersport in Zwitserland gewoon de Nederlandse CoronaCheck-app gebruiken of je uitgeprinte QR-code meenemen.

Let op: de regels kunnen veranderen. Voor de actuele regels houd je de website van de Zwitserse overheid in de gaten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in