Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Frankrijk versoepelt verder: geen coronabewijs meer en mondkapjesplicht vervalt op veel plekken

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

In veel landen zijn bijna alle coronamaatregelen komen te vervallen. In Frankrijk was dat nog niet het geval, maar vanaf vandaag versoepelt men hier ook. Je hoeft nergens meer je coronabewijs te laten zien en op veel plekken vervalt de mondkapjesplicht. Zo gaat de wintersport in het land langzaamaan weer terug naar ‘normaal’. Houd er nog wel rekening mee dat een mondkapje in de lift nog verplicht is.

Geen vaccinatiepas meer

Tot en met gisteren moest je in Frankrijk onder andere voor toegang tot de horeca en skiliften aan kunnen tonen dat je gevaccineerd of genezen was, de welbekende 2-G-regel. Aangezien de situatie in de Franse ziekenhuizen flink is verbeterd de afgelopen tijd, heeft de overheid besloten dat het tijd was voor versoepelingen. Een van die versoepelingen is dat de 2-G-regel komt te vervallen. Je kunt dus zonder coronabewijs de horeca in en ook het kopen van een skipas is weer voor iedereen mogelijk. Je moet alleen nog je coronabewijs laten zien voor toegang tot ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en gezondheidscentra.

Mondkapjesplicht alleen nog in het openbaar vervoer

Een andere maatregel die wordt versoepeld in Frankrijk is de mondkapjesplicht. Vanaf vandaag geldt deze plicht alleen nog in het openbaar vervoer. In overige publieke binnenruimtes hoef je dus geen mondkapje meer te dragen. Houd er wel rekening mee dat skiliften onder het openbaar vervoer vallen, dus in sommige gebieden kan de mondkapjesplicht nog wel gelden voor gondels en gesloten stoeltjesliften.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in