Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Deze pistes moet je zeker skiën als je in Oberstdorf Kleinwalsertal bent

Wintersportredacteur

Het Duitse Oberstdorf deelt samen met het Oostenrijkse Kleinwalsertal een veelzijdig skigebied met ruim 130 km aan pistes. Het maakt niet uit hoe goed je kunt skiën, er zijn genoeg afdalingen voor ieder niveau. Staat een wintersport naar Oberstdorf Kleinwalsertal bij jou op de planning? Zet deze heerlijke pistes dan maar vast op je lijstje. Die wil je absoluut niet overslaan!

Pistetips in Oberstdorf Kleinwalsertal

Het maakt niet uit hoe goed je kunt skiën, voor iedereen zijn er genoeg fijne pistes in Oberstdorf Kleinwalsertal. Het skigebied is ontzettend veelzijdig en heeft vrijwel evenveel rode als blauwe pistes (60 en 61 km). Uiteraard zitten er ook een aantal pittige zwarte pistes tussen. Benieuwd welke afdalingen je echt niet mag overslaan tijdens je wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal? Wij hebben de lekkerste pistes voor je op een rijtje gezet.

Olympia Abfahrt

Het deelskigebied Ifen telt zo’n 20 km aan pistes. Eén van de afdalingen die je hier als gevorderde skiër niet mag overslaan, is de Olympia Abfahrt. De zwarte piste is lekker steil en biedt onderweg een prachtig uitzicht. Er zijn twee opties om aan deze afdaling te beginnen. Allereerst vanaf het bergstation op de Hoher Ifen (2030 meter hoogte). Je start met de fijne rode Hahnenköpfle Abfahrt (ook een aanrader!) en halverwege sla je af naar de Olympia Abfahrt. De tweede optie is om de Ifen I omhoog te nemen en halverwege uit te stappen.

De Gottesacker/Küren

Nog zo’n heerlijke afdaling in het deelskigebied Ifen is de Gottesacker/Küren (piste 5 en 6). Deze fijne blauwe afdaling is heerlijk breed en gaat van start bij het bergstation van de Hoher Ifen. Je skiet onder andere over het Gottesacker plateau, een bijzonder stukje natuur met door de wind gevormde sneeuwduinen. Sta af en toe even stil om van het prachtige uitzicht te genieten.

Dalafdaling Walmendingerhorn

Van de pistes op de Hoher Ifen gaan we verder naar de Walmendingerhorn. Ook dit deelskigebied ligt in het Kleinwalsertal, naast de Heuberg. Van de ruim 10 km aan pistes is vooral de dalafdaling een tip. Je start bovenop de 1996 meter hoge Walmendingerhorn en vanaf hier ski je via de rode pistes 3 en 1 terug naar het dal. De afdaling is afwisselend en ligt voor het grootste gedeelte in het bos.

Luggi Leitner

Kort, maar krachtig en heerlijk rustig. Zo kunnen we zwarte piste 12, beter bekend als de Luggi Leitner, het best omschrijven. Je vindt deze afdaling in het deelskigebied Heuberg Arena (ruim 30 km aan pistes). Neem de Zaferna stoeltjeslift omhoog en ski de afdaling lekker een paar keer achter elkaar.

Dalafdaling Kanzelwand

Het deelskigebied Fellhorn & Kanzelwand telt ruim 35 km aan pistes, te vinden in Duitsland en Oostenrijk. Vanaf de top van de 2058 meter hoge Kanzelwand ski je via rode piste nummer 15 zo het Kleinwalsertal in. Deze ruim 4 km lange dalafdaling, die ook wel de Zweiländerabfahrt wordt genoemd, is een echte tip. Je kunt er heerlijk op naar beneden cruisen. Wedden dat je die een paar keer achter elkaar naar beneden pakt!

Pistes Oberstdorf Kleinwalsertal
Vergeet tijdens je wintersport niet tussendoor van het uitzicht te genieten!

Dalafdaling Nebelhorn

De 2224 meter hoge Nebelhorn is de huisberg van Oberstdorf. Je vindt hier zo’n 13 km aan pistes, waaronder de 7,5 km lange dalafdaling vanaf de top van de berg. Met die lengte behoort deze tot de langste van Duitsland. De piste is grotendeels rood en zwart, maar er zijn een aantal blauwe alternatieven. Red jij het om in één keer naar beneden te skiën?

Belangrijk: De dalafdaling vanaf de de Nebelhorn zul je op je lijstje voor volgend jaar moeten zetten. Het complete skigebied op deze berg is dicht tijdens skiseizoen 2020/2021, omdat de oude Nebelhornbahn vervangen wordt.

Familienabfahrt en Höllenrit op de Söllereck

Net zoals het skigebied op de Nebelhorn, liggen ook de pistes op de 1706 meter hoge Söllereck volledig in Duitsland. Dit kleine, maar bovenal familievriendelijke skigebied telt zo’n 15 km aan pistes. Je krijgt hier twee tips. Allereerst de blauwe Familienabfahrt, piste nummer 1. Ideaal om met de kleintjes op te oefenen. De tweede is de Höllenritt, piste nummer 6. Een heerlijke rode afdaling. Tot slot nog een bonustip voor de allerkleinste wintersportertjes: kinderland Söllis Winterwelt. Hier leren ze de kneepjes van het vak en kunnen ze heerlijk spelen in de sneeuw. Uiteraard mag het figurenparcours op ski’s niet ontbreken!

Wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal

Een wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal betekent skiën in twee landen, op ruim 130 km aan pistes. Die zijn niet allemaal met elkaar verbonden, maar verdeeld over verschillende deelskigebieden. De pistes op de Nebelhorn en Söllereck liggen volledig in Duitsland en vanaf de top van de Kanzelwand ski je zo Oostenrijk binnen. Hier vind je de rest van de pistes op de Walmendingerhorn, Ifen en Heuberg. Het leuke aan skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal is dat het voor ieder type wintersporter meer dan genoeg te bieden heeft. Het is een ideale bestemming voor families met kinderen, maar ook voor liefhebbers van rust en natuur. Naast skiën op de pistes, kun je hier ook goed freeriden. Daarnaast zijn er tal van overige activiteiten mogelijk, zoals rodelen, winterwandelen of een ritje met een pistenbully.

Overnachten kan in het Duitse plaatsje Oberstdorf of in de Oostenrijkse dorpen Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad in het Kleinwalsertal. Stuk voor stuk hebben zij hun eigen kenmerken en karakter. Het Kleinwalsertal is met de auto alleen vanuit Duitsland te bereiken. Je hebt dus geen vignet Oostenrijk nodig om er te komen.

>>> Coronamaatregelen Oberstdorf Kleinwalsertal <<<

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in