Oberstdorf Kleinwalsertal

Skiën in Duitsland én Oostenrijk? Het kan in het grensoverschrijdende skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal. De Nebelhorn, Söllereck en Fellhorn liggen in Duitsland, maar eenmaal op de top van de Kanzelwand ski je zo het Oostenrijkse Kleinwalsertal binnen.

Oberstdorf Kleinwalsertal biedt een gevarieerd skigebied met 130 km aan pistes. Er zijn zes deelskigebieden, die niet allemaal onderling met elkaar verbonden zijn. Wel is alles met één skipas toegankelijk en kun je gemakkelijk heen en weer pendelen met de skibus.

Belangrijk: Omdat de Nebelhornbahn vervangen wordt, is het skigebied op de Nebelhorn gesloten tijdens skiseizoen 2020/2021. Alle andere gebieden zijn wel gewoon open.

Skiinformatie Oberstdorf Kleinwalsertal

Beoordelingen Oberstdorf Kleinwalsertal

Algemene informatie Oberstdorf Kleinwalsertal

Oberstdorf Kleinwalsertal biedt wintersportmogelijkheden voor alle leeftijden en niveaus. De zes deelskigebieden Nebelhorn, Söllereck-Höllwies, Kanzelwand-Fellhorn, Walmendinger Horn, Ifen en Heuberg Arena hebben stuk voor stuk hun eigen kenmerken en karakter. De grootste van allemaal is Kanzelwand-Fellhorn. De langste dalafdaling van Duitsland vind je op de Nebelhorn en families voelen zich vooral thuis in Söllereck-Höllwies en de Heuberg Arena. Dol op freeriden en toerskiën? Ook dan moet je in dit skigebied zijn. In beide landen vind je genoeg mooie routes buiten de gebaande paden.

Overnachten kan in het Duitse plaatsje Oberstdorf en in de dorpen Mittelberg, Hirschegg, Baad en Riezlern in het Kleinwalsertal. Bijzonder aan dit Oostenrijkse dal is dat het met de auto alleen vanuit Duitsland te bereiken is. Je hebt dus ook geen vignet Oostenrijk nodig om er te komen. Naast skiën en snowboarden biedt Oberstdorf Kleinwalsertal nog veel meer leuke activiteiten. Van rodelen tot snowtuben en winterwandelen. Op zoek naar een ideaal familieskigebied? Ook dan ben je hier aan het juiste adres!

Dorpen in Oberstdorf Kleinwalsertal

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in