Oberstdorf

Oberstdorf ligt in het zuiden van Duitsland, in Allgäu in de deelstaat Beieren. De wintersportplaats ligt op 815 meter hoogte, kent internationale allure en is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire winterbestemmingen in Duitsland. In het dal waarin Oberstdorf zich bevindt, komen maar liefst 7 verschillende dalen samen. De mogelijkheden voor een actieve vakantie zijn hier dan ook groots.

Het dorp wordt eigenlijk altijd samen met het Oostenrijkse Kleinwalsertal genoemd en dit is niet zonder reden. Beide vormen namelijk een geweldig skigebied met 130 km aan pistes. In de verschillende deelgebieden voelen wintersporters van alle leeftijden en niveaus zich thuis.

Skiinformatie Oberstdorf

Beoordelingen Oberstdorf

Algemene informatie Oberstdorf

De grote witte kerk is een centraal herkenningspunt in Oberstdorf. Hieromheen liggen meerdere woonwijken, hotels, appartementen en pensions. Je vindt hier dan ook genoeg accommodaties in verschillende prijsklassen. Het centrum is grotendeels autovrij en dus kun je in alle rust door de straatjes slenteren. Wandel na het skiën ook zeker even een rondje door Oberstdorf. Je vindt er meerdere winkels, restaurants en bars. Zin in een drankje? Daarvoor ben je hier aan het juiste adres!

De 2224 meter hoge Nebelhorn is de huisberg van Oberstdorf. Helaas is dit gebied gesloten tijdens de winter van 20/21, omdat de Nebelhornbahn (zie foto hierboven) vervangen wordt. Balen, want dit betekent dat je de langste dalafdaling van Duitsland deze winter niet kunt skiën. Gelukkig zijn er genoeg andere wintersportmogelijkheden in Oberstdorf. Je hebt nu alleen niet 6, maar 5 deelgebieden en iets minder dan 120 km aan pistes tot je beschikking.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in