Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Deze irritaties op de Duitse Autobahn herkent iedereen

Wintersportredacteur

Of je nu naar Italië, Oostenrijk of Zwitserland op wintersport gaat, je rijdt altijd over de Duitse Autobahn. Met op veel stukken zonder snelheidsbeperking denken veel mensen even naar hun bestemming te racen, maar dat is helaas niet altijd het geval. De Duitse Autobahn brengt namelijk ook een hoop irritaties met zich mee. Herken jij deze irritaties op de Duitse Autobahn?

1. Files

Je bent net over de grens en denkt eens even flink gas te kunnen geven. Dat gaat goed voor een kilometer of 50, maar dan komen de eerste waarschuwingsborden voor een file. En dat gebeurt niet één keer, maar zo’n vijf of zes keer tijdens je reis. Zo irritant…

2. Wegwerkzaamheden

Misschien wel net zo irritant als de files onderweg zijn de wegwerkzaamheden. Het maakt niet uit wanneer je richting de Alpen rijdt, je komt ze altijd wel tegen onderweg. Ben je net lekker onderweg, komen de borden met 100 km/h, 80 km/h en 60 km/h alweer in zicht.

wegwerkzaamheden autobahn Duitsland

3. Mensen die niet naar rechts gaan

Andere mensen inhalen is onderdeel van het verkeer, maar sommige mensen snappen niet dat ze daarna gewoon weer terug naar rechts kunnen. Onnodig links blijven rijden hoort zeker in de top 3 van irritaties op de Duitse Autobahn.

4. Formule 1 coureurs

Denk je zelf al lekker door te rijden, blijkt degene achter je te denken dat hij of zij een Formule 1 coureur is. Knipperen en seinen met groot licht en constant te dicht op je rijden, omdat hij er langs wil. Rustig aan Max Verstappen, ik wil ook graag even voorbij die vrachtwagen!

snelheid op de Duitse Autobahn

5. Inhalende vrachtwagens

Inhalende vrachtwagens, ook wel de olifantenrace op de snelweg genoemd. Helemaal bergop is dit een grote irritatie op de Duitse Autobahn. Ondanks dat op veel trajecten een inhaalverbod geldt voor vrachtwagens, houden ze zich hier lang niet altijd aan. Het resultaat? Iedereen, ook de langzamere autorijders, verzamelen zich in een file op de linkerbaan.

6. Mensen die zonder kijken van baan wisselen

Eindelijk ben je uit de file en voorbij de wegwerkzaamheden, dus gas erop. Het gaat allemaal goed, totdat Gerda opeens en zonder pardon haar auto op jouw baan gooit. Gelukkig kon je op tijd reageren en ging het goed, maar deze actie was natuurlijk niet echt goed voor de hartslag en bloeddruk…

7. Rijen bij tankstations en toiletten

Helemaal in het hoogseizoen kom je er natuurlijk niet onderuit: rijen bij de tankstations en toiletten. Heb je eindelijk getankt, blijkt dat er net een bus vol vakantiegangers is gestopt voor hun plaspauze. Kun je nog een keer in de rij.

Benzine tanken op wintersport

8. Vieze toiletten

Niemand zit er natuurlijk op te wachten om op een toilet langs de snelweg te plassen, maar wat moet, dat moet. Dus soms heb je geen keuze. Al denk je daar waarschijnlijk heel anders over als blijkt dat het toilet heel erg vies is. Dan opeens kun je het nog wel even ophouden tot de volgende mogelijkheid.

9. Andermans troep op de parkeerplaats

Elke vakantieweek blijkt het toch weer een hele lastige opgave te zijn om je troep in de vuilnisbak te gooien. Parkeerplaatsen liggen vol met zakken van de McDonald’s en Burger King en ook lege flesjes kom je vaak genoeg naast de vuilnisbak tegen. Kom op jongens, zo moeilijk is het niet om de boel een beetje netjes te houden?

10. Het wegdek van de Duitse Autobahn

Het wegennetwerk in Duitsland is niet echt om over naar huis te schrijven. Een groot deel van de hoofdsnelwegen is inmiddels vervangen voor een mooie asfaltweg, maar op veel plekken is dat ook nog niet het geval. Hier bestaat de weg nog uit betonplaten, niet echt een pretje om overheen te rijden. En daarnaast is rijden in slecht weer hier ook geen feest, door het opspattende water zie je helemaal niks meer.

regen op de Duitse Autobahn

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in