Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Deze coronamaatregelen gelden in de Franse skigebieden

Wintersportredacteur

Als de sneeuwcondities het toelaten, is skiën vanaf 17 oktober weer mogelijk in Frankrijk. Dan opent de Grande Motte gletsjer in Tignes. In de weken daarna openen ook de andere skigebieden hun liften en pistes. Vanwege de huidige covid-19 situatie, moet je tijdens je wintersport in 2020/2021 rekening houden met coronamaatregelen in Frankrijk. Een overzicht van de coronamaatregelen in de Franse skigebieden vind je in dit artikel.

Coronamaatregelen wintersport Frankrijk

De Franse skigebieden kijken ontzettend uit naar de winter van 2020/2021. Om jou van een fijne én veilige wintersport te laten genieten, zijn er algemene coronamaatregelen opgesteld. Dit zijn onder andere de maatregelen die ook tijdens de zomer van 2020 van kracht waren. Daarnaast moet je rekening houden met regels en richtlijnen vanuit de Franse overheid. Ook kunnen bepaalde skigebieden extra eigen regels hebben bovenop de coronamaatregelen in dit artikel. Check dus altijd voordat je op wintersport gaat naar Frankrijk wat de actuele status is.

Algemene regels

Was regelmatig je handen, hoest en nies in je elleboog of een papieren zakdoekje (dat je daarna weggooit), schud geen handen en omhels elkaar niet. Houd altijd 1 meter afstand en draag anders een mondkapje. Het dragen van een mondmasker is in verschillende openbare ruimtes verplicht. De plicht geldt voor iedereen vanaf 11 jaar. In de skigebieden vind je voldoende mogelijkheden om je handen regelmatig te desinfecteren. Er is voldoende handalcohol beschikbaar.

Skiliften en skibussen

In alle skiliften en skibussen is het dragen van een mondmasker verplicht. Hetzelfde geldt op de perrons waar je wacht op de skibus en in de liftstations. Uiteraard worden alle ruimtes regelmatig gedesinfecteerd.

Skiverhuur

Heb je geen eigen ski’s, skischoenen, een snowboard of snowboardschoenen? Geen probleem! Ook tijdens de winter van 2020/2021 kun je gewoon je skimateriaal huren in Frankrijk. Wel is het dragen van een mondmasker verplicht als je binnen in de skiverhuur bent. Je kunt hier je handen desinfecteren. De verhuurbedrijven zorgen ervoor dat al het materiaal goed gedesinfecteerd is, voordat jij het krijgt.

Accommodaties

Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle openbare gesloten ruimtes. Alleen in je kamer of appartement mag het mondmasker af. Eigenaren van accommodaties verstrekken voldoende desinfectiemiddelen, desinfecteren gedeeltes die door iedereen worden aangeraakt en maken vaker schoon.

accommodatie wintersport Frankrijk

Bars en restaurants

Eten en drinken mag alleen aan tafel. Alle tafels staan op minimaal 1 meter afstand van elkaar. Waar dit niet mogelijk is, staat een scheidingswand. Het dragen van een mondmasker is verplicht als je niet aan tafel zit. Dus bijvoorbeeld als je rondloopt in het restaurant of als je naar de wc gaat. Er zijn voldoende mogelijkheden voor desinfectie.

Skischolen

Bij bijeenkomsten aan het begin en einde van de skiles, is het dragen van een mondmasker verplicht. Dit geldt voor skileraren en leerlingen vanaf 11 jaar. Daarnaast moet je een mondmasker dragen in alle openbare gesloten ruimtes. Eventueel gehuurd materiaal wordt goed gedesinfecteerd voor het naar de volgende cursist gaat.

Evenementen

Meerdere skigebieden organiseren gedurende het seizoen evenementen. Deze zijn voor niet meer dan 1000 personen tegelijk toegankelijk. Uiteraard vinden evenementen plaats onder strikte naleving van de gezondheidsmaatregelen en moet iedereen te allen tijde 1 meter afstand van elkaar kunnen houden.

Veiligheidslabel

In Frankrijk werkt men aan een landelijke certificering en aan lokale handvesten die de toepassing van alle maatregelen garanderen. Veel skigebieden werken inmiddels met een veiligheidslabel om jou de toepassing van de juiste veiligheidsmaatregelen te kunnen garanderen. Zo heeft Avoriaz het Safeguard-label, werken Dévoluy en Puy-St-Vincent met het AFNOR-label en heeft Monts Jura zich aangesloten bij het Covid Free-label. Val Thorens werkt met het Clean United Label en de wintersportbestemmingen Haute-Maurienne Vanoise, Val d’Arly Mont-Blanc en Les 2 Alpes hebben samen met hun partners een lokaal handvest ondertekent.

coronamaatregelen wintersport Frankrijk
Deze infographic geeft alle maatregelen nog eens weer, bekijk ze hier groter.
© Atout France, France Montagnes

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied waar je naartoe gaat en neem daarnaast de regels in acht die door de Franse overheid zijn opgesteld. Bekijk hier het reisadvies.

Eerste skigebieden die openen in Frankrijk

Kun jij niet wachten om weer in de Franse sneeuw te staan? De eerste mogelijkheid daarvoor is op 17 oktober 2020. Dan opent de Grande Motte gletsjer in Tignes. Niet veel later is ook skiën op de gletsjer van Les Deux Alpes weer mogelijk. In Les Trois Vallées kun je vanaf 21 november weer op de latten staan. Dan gaat het seizoen van Val Thorens van start. Het complete skigebied van Tignes – Val d’Isère opent op 28 november. Meer openingsdata van Franse skigebieden vind je hier.

accommodatie Superdevoluy

Wintersport in Frankrijk

Een wintersport in Frankrijk betekent niet alleen heerlijk skiën of snowboarden, maar ook genieten van goede prijzen voor accommodaties en lekker eten. Je vindt hier een aantal van de grootste skigebieden ter wereld, maar ook kleine en onbekende pareltjes. Van het populaire Val Thorens in het gigaskigebied Les Trois Vallées tot het minder bekende Serre Chevalier.

Ook handig:
Alles over de tol in Frankrijk
Wintersport in Frankrijk in 2021

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in