Nieuwsalert per mail ontvangen

De sleeplift blijft een lastig onderdeel

Als je voor het eerst op ski’s of een snowboard staat is het nemen van een sleeplift een rare gewaarwording. Normaal gesproken moet je gaan zitten in een lift, maar bij een sleeplift is dit uiteraard niet het geval. Je dient de anker  of pannekoek tussen je benen te doen en te wachten tot dat het touw is uitgerold. Het kan voorkomen dat je bij het begin ‘afgeschoten’ wordt omdat de lift niet helemaal goed afgesteld staat of omdat je in het begin direct een helling moet overbruggen. Het beginpunt is dan ook het lastigste punt van de route die je met de lift aflegt. Op de pistes zie je dan ook vaak hilarische momenten die je het liefste op camera vast had willen leggen. 

De functie van het personeel bij een sleeplift is het begeleiden van de mensen naar het startpunt, het uitleggen hoe de sleeplift werkt, zorgen dat de anker tussen de benen of achter de kont klem komt te zitten en als het fout gaat moet er zo snel mogelijk op de welbekende rode knop gedrukt worden. Maar hoeveel geduld moet je bij sommige wintersporters hebben?

Het verschil tussen snowboarders en skiers is daarnaast ook nog erg groot. Het essentiele punt waar het bij de meeste mensen fout gaat is het in evenwicht blijven staan. Omdat je met een snowboard op een plank staat is dit in het begin een lastige opgaven.

Hierbij een aantal video’s waar zowel skiers als snowboarders erg veel moeite hebben met de ankerlift.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in