Nieuwsalert per mail ontvangen

© Tanja Heugenhauser

Bouwupdate: nieuwe Zwölferkogelbahn in Hinterglemm

Wintersportredacteur

Terwijl de zomertoeristen de bergen rondom Saalbach Hinterglemm te voet verkennen, is het skigebied alweer druk bezig met de voorbereidingen voor aankomend winterseizoen. Er staan meerdere nieuwe liften op de planning en dus wordt er hard gewerkt. Vandaag delen we een update van hoe de Zwölferkogelbahn in Hinterglemm eruit komt te zien.

Nieuwe Zwölferkogelbahn

De oude 8-persoons Zwölferkogelbahn, die in 1993 werd gebouwd, wordt deze zomer vervangen voor een moderne 10-persoons model. De capaciteit wordt verhoogd van 2390 personen per uur naar 3500 personen per uur. Ook krijgt de nieuwe lift een middenstation.

 

Foto-update

Het skigebied heeft tot nu toe alleen visuals gedeeld van de nieuwe Zwölferkogelbahn. Gelukkig hebben we zelf een aantal connecties in het skigebied en kunnen we eindelijk ook een echte foto-update met je delen. De foto’s kregen we door van Tanja Heugenhauser, lifttechnicus in Hinterglemm.

Station nieuwe Zwölferkogelbahn Bouwconstructie Zwölferkogelbahn Hinterglemm Kranen bij nieuwe Zwölferkogelbahn Bouwwerkzaamheden nieuwe Zwölferkogelbahn Hinterglemm Werkzaamheden Zwölferkogelbahn Liftmeganisme Zwölferkogelbahn Bouwplaats Zwölferkogelbahn Bouwplaats Zwölferkogelbahn Hinterglemm Nieuwe Zwölferkogelbahn Hinterglemm bouwplaats

En, lijken de foto’s een beetje op onderstaande visuals?

Meer nieuwe liften in het Skicircus

De Zwölferkogelbahn is niet de enige nieuwe lift in het Skicircus. Ook de Asitzmuldenbahn in Leogang wordt deze zomer vervangen. Daarnaast is men druk bezig met het tweede deel van de zellamseeXpress in Viehhofen. De laatste bouwupdate daarvan kun je hier bekijken.

Wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een bekende naam in de wintersportwereld. Jaarlijks trekken duizenden wintersporters naar de vier dorpen om te genieten van heerlijke pistes, feestelijke après-ski, fijne accommodaties, goed eten en veel gezelligheid. Omdat het skigebied vanaf aankomend skiseizoen verbonden is met Zell am See – Kaprun heb je niet meer toegang tot 270 km aan pistes, maar ruim 400 km. Wintersporters van alle niveaus en leeftijden vinden hier hun lievelingspiste. Het merendeel van de afdalingen is blauw en daarmee perfect voor beginners. Gevorderden kunnen allerlei mooie tochten skiën, waaronder de befaamde Skicircus Challenge.

Lees ook: Skipassen Saalbach Hinterglemm ook geldig in Zell am See – Kaprun

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in