Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe Asitzmuldenbahn in Leogang in aanbouw

Het dalstation van de nieuwe Asitzmuldenbahn vanaf achter gezien (© Saalbach)

Wintersportredacteur

Ook dit jaar is er weer goed nieuws voor de liefhebbers van het Skicircus. Deze zomer worden de traditionele Kohlmaisgipfelbahn en de Asitzmuldenbahn vervangen. De laatste zorgt voor een betere verbinding tussen Saalbach en Leogang en wordt in november 2018 opgeleverd.

Asitzmuldenbahn

De nieuwe Asitzmuldenbahn wordt een 8 persoonsstoeltjeslift en vervangt de in 2003 opgeleverde Asitzmuldenbahn. Niet alleen wordt de capaciteit per stoeltje opgehoogd van 6 naar 8, ook de snelheid wordt omhoog gekrikt waardoor de lift nog meer capaciteit krijgt. In totaal kunnen meer dan 3500 personen per uur vervoerd worden met de nieuwe lift.

Zoals je gewend bent van nieuwe stoeltjesliften van de firma Doppelmayr, beschikt de lift ook over stoelverwarming en een kap zodat je het niet koud hoeft te hebben. De rit van het dalstation op 1672 meter naar het bergstation op 1871 meter duurt komend seizoen circa 1.50 minuut. Dat is zo’n 20 seconden korter dan bij de oude lift.

 

Animaties

Op dit moment hebben we nog geen foto’s van de aanbouw van de nieuwe lift, maar kunnen we jullie wel al enkele animaties van de lift laten zien.

Het bergstation van de nieuwe Asitzmuldenbahn (© Saalbach)

Het dalstation van de nieuwe Asitzmuldenbahn (© Saalbach)

Flinke investeringen in het Skicircus

Het Skicircus investeert flink in nieuwe liftvoorzieningen in het skigebied. Kort geleden werd al de nieuwe Schönleitenbahn geopend en dit jaar komen er dus weer twee nieuwe liften bij. Op de planning staat verder nog de Zwölferkogelbahn en ook de verbinding met Zell am See wordt gelegd. Mooie ontwikkelingen dus!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in