Nieuwsalert per mail ontvangen

© Monique, Snowlife

FOTO-UPDATE: bouwwerkzaamheden verbinding Viehhofen – Zell am See

Wintersportredacteur

Op dit moment is men druk bezig met de bouwwerkzaamheden van het tweede deel van de zellamseeXpress. Deze skilift gaat vanaf skiseizoen 2019/2020 de verbinding tussen Zell am See – Kaprun en Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn realiseren. Vanaf december 2019 wordt de lift in gebruik genomen en kun je dus eindelijk de oversteek maken. Monique van Snowlife is op dit moment in Saalbach en stuurde ons een update van de bouwwerkzaamheden.

Verbinding Skicircus met Zell am See – Kaprun

Twee voorheen concurrerende skigebieden hebben een aantal jaar geleden de handen ineengeslagen. In 2015 werd officieel bekendgemaakt dat Zell am See – Kaprun verbonden gaat worden met het Skicircus. Het bovenste deel van de zellamseeXpress, die op de Schmittenhöhe eindigt, is al af en werd tijdens skiseizoen 2016/2017 in gebruik genomen. Op 14 september 2018 is gestart met de bouw van het tweede gedeelte van de lift richting Viehhofen. Vanaf december 2019 kun je eindelijk vanuit het Skicircus naar Zell am See – Kaprun en andersom.

 

Gondel Wildenkarkogel

Helaas kun je vanaf Viehhofen nog niet met de gondel omhoog richting de pistes van het Skicircus. Vanaf hier moet je dus de skibus nemen naar de Schönleitenbahn. Gelukkig behoort een gondel naar de Wildenkarkogel tot fase twee van dit geweldige plan. Als alles volgens plan verloopt, is alles af voor de opening van skiseizoen 2023/2024. Vanaf dat moment kun je dus skiën in het nieuwe grootste skigebied van Oostenrijk!

Foto-update van de werkzaamheden

Zoals je op de foto’s kunt zien, wordt er hard aan de nieuwe lift gewerkt. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Bouwwerkzaamheden aan de verbindingslift Viehhofen - Zell am See Kaprun Bouwwerkzaamheden aan de verbindingslift Viehhofen - Zell am See Kaprun Bouwwerkzaamheden aan de verbindingslift Viehhofen - Zell am See Kaprun

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in