Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

The Challenge: dé skitocht die je gedaan moet hebben in het Skicircus

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn behoort tot de populairste skigebieden van Oostenrijk. Niet gek, want de vele pistekilometers, feestelijke après-ski en gezellige dorpen zijn de perfecte ingrediënten voor een wintersportvakantie.

In het Skicircus kun je iedere dag een andere route uitstippelen of een skitocht skiën. Eén daarvan mag je absoluut niet overslaan: The Challenge, ook wel de Skicircusronde genoemd. Een tocht van maar liefst 65 km lang, langs alle dorpen van het Skicircus.

The Challenge

Ben je een gevorderde wintersporter en hou je wel van een beetje uitdaging tijdens je skivakantie? Dan is The Challenge de ideale skitocht voor jou. De skitocht heeft een lengte van 65 kilometer en overbrugt in totaal 12.400 hoogtemeters. 60% van de pistes is blauw, 35% is rood en 5% is zwart. Om al die pistes te kunnen skiën, stap je in 32 skiliften. Je passeert alle vier de dorpen, dus het maakt niet uit of je nou in Saalbach, Hinterglemm, Leogang of Fieberbrunn begint. Je moet wel op tijd beginnen, want The Challenge duurt gemiddeld 7 uur zonder pauze.

© Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Win leuke prijzen

Door The Challenge te skiën, kun je leuke prijzen winnen. Wat je daarvoor moet doen? Download de Skiline.cc app en koppel deze aan je skipas. De app meet precies welke lift je hebt genomen en dus hoeveel km je hebt geskied. Print aan het eind van de skitocht de grafiek uit bij de Skiline-apparaten onderaan de skiliften en laat deze zien bij de kassa’s. Iedere deelnemer krijgt een kleine prijs en maakt daarnaast kans op de hoofdprijs: een week wintersport voor 2 personen, inclusief skipassen, in het Skicircus.

Berghutten onderweg

Verspreid door het Skicircus liggen allerlei gezellige berghutten. Onderweg heb je dus voldoende keuze voor een lekkere lunch en een korte koffiepauze. Let wel op dat je niet te lang blijft zitten, want je hebt flink wat pistekilometers voor de boeg!

Après-ski na afloop

Nadat je alle 65 pistekilometers hebt volbracht, is het tijd voor een drankje. In het Skicircus vind je daarvoor voldoende mogelijkheden. Natuurlijk kun je helemaal uit je dak gaan op bekende après-ski hits in uitbundige kroegen, maar je kunt het ook rustig aan doen in een gezellige bar.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Wat een heerlijk skigebied!

Andere skitochten

The Challenge is niet voor ieder type wintersporter weggelegd. Als je nog niet veel ski-ervaring hebt, is het niet aan te raden om eraan te beginnen. Wel kun je een aantal andere leuke skitochten skiën. Bijvoorbeeld:

  • Saalbachronde: 19 km lang, 100% blauwe pistes
  • Hinterglemmronde: 26 km lang, 67% blauwe en 33% rode pistes (tegen de klok in)
  • Leogangronde: 26 km lang, 100% blauwe pistes
  • Tirolronde: 22 km lang, 28% blauwe en 72% rode pistes

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in