Nieuwsalert per mail ontvangen

© Yannick Gal

Foto-update: gondels hangen aan de zellamseeXpress

Wintersportredacteur

Vanaf skiseizoen 2019/2020 kun je vanuit Viehhofen (Skicircus) eindelijk de oversteek maken naar skigebied Zell am See – Kaprun. Er wordt op dit moment druk gebouwd aan het tweede deel van de zellamseeXpress. Onze trouwe reporter Yannick Gal heeft dit weekend de status bekeken en ons een aantal foto’s gestuurd. Sinds de laatste update van Monique is er veel gebeurd. De gondels hangen inmiddels aan de kabel en het begint al echt ergens op te lijken!

Verbinding Skicircus & Zell am See – Kaprun

In 2015 werd bekend gemaakt dat er officieel een verbinding komt tussen Skicircus en Zell am See – Kaprun. Een groot project dat niet even in een jaartje klaar is. Inmiddels is het eerste deel van de zellamseeXpress, die op de Schmittenhöhe eindigt, af en in gebruik genomen. Nu zijn ze druk bezig met het tweede deel van deze lift, richting Viehhofen. Dit deel gaat vanaf het begin skiseizoen 2019/2020 in gebruik.

Maar helaas kun je vanaf dan nog niet met de gondel vanaf Viehhofen naar de Wildenkarkogel in het Skicircus. Dit is de volgende fase van het project. Als alles verloopt zoals het moet gaan, wordt dit gerealiseerd voor aanvang van skiseizoen 2023/2024. Tot die tijd moet je dus een klein stukje met de skibus afleggen.

Foto-update zellamseeXpress

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Yannick Gal. Hij woont in Saalbach Hinterglemm en is speciaal voor ons even een kijkje gaan nemen. Wat wordt er hard gebouwd en wat zijn we benieuwd naar het eindresultaat! Bekijk de foto’s hieronder.

Bouw-update: Verbinding Zell am See - Kaprun met het Skicircus Nieuwe zellamseeXpress in Viehhofen zellamseeXpress Viehhofen Gondels zellamseeXpress

Eén skipas

Vanaf skiseizoen 2019/2020 is de skipas voor het Skicircus ook geldig in Zell am See – Kaprun en andersom. Je kunt vanaf dan gebruik maken van 408 pistekilometers en 121 skiliften. Ideaal voor alle kilometervreters en skigebied-ontdekkers. Meer informatie vind je in onderstaand artikel.

Skipassen Saalbach Hinterglemm ook geldig in Zell am See – Kaprun

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in