Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: vooruitgang nieuwe Wilde Krimml lift Zillertal Arena

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is alweer twee maanden geleden sinds de laatste bouw-update vanuit de Zillertal Arena van de nieuwe lift Wilde Krimml. Waar in juli slechts de eerste contouren van de liftstations te zien waren, staan er inmiddels al deels afgewerkte gebouwen. Alle sporen van de oude lift zijn verdwenen en er komt een moderne, nieuwe lift voor in de plaats. Benieuwd naar de situatie op dit moment in de Zillertal Arena bij de bouw van de Wilde Krimml? Kijk snel verder!

Dalstation op 2065 meter hoogte

Het nieuwe dalstation krijgt vorm! Er staat alweer een herkenbaar liftstation en de techniek is volgens de laatste informatie uit de Zillertal Arena in het gebouw geïnstalleerd. De afgelopen dagen is de kabel voor de nieuwe lift Wilde Krimml geleverd. Dit liftkabel van 4000 meter lang, met een gewicht van 44 ton, komt uit Zwitserland. Het wordt nog een hele klus om deze kabel over het traject van de lift te verdelen. Er zijn in totaal 9 liftsteunen bij de nieuwe Wilde Krimml en de hoogste steun is maar liefst 32 meter hoog.

Nieuwe gondels van de Wilde Krimml in de Zillertal Arena

De gondels voor de nieuwe lift in de Zillertal Arena zijn ook al geleverd. Er komen in totaal 50 liftbakjes op het traject en deze brengen je straks in minder dan 6 minuten naar boven. Per uur kunnen de gondels zo’n 2400 personen omhoog vervoeren. Dit is een flinke upgrade in vergelijking met het vorige model op dit traject. De oude Krimml X-Press had een capaciteit van 1800 personen per uur en een ritduur van zo’n 11 minuten. Op alle vlakken is de nieuwe lift een grote verbetering!

Bergstation in aanbouw

Ook aan het bergstation van de nieuwe lift in de Zillertal Arena wordt hard gewerkt. Deze bouwplaats bevindt zich op 2500 meter hoogte. De betonwerkzaamheden zijn inmiddels klaar en aan de techniek in het gebouw wordt momenteel gewerkt door de firma Leitner.

Zo is het nu bij de nieuwe Wilde Krimml

Het skigebied heeft indrukwekkende beelden gedeeld. Kijk je mee?

Nog een nieuwe lift in de Zillertal Arena

De Wilde Krimml is niet de enige nieuwe lift aankomend seizoen in de Zillertal Arena. Ook in Königsleiten wordt er gebouwd. Je kunt aankomende winter ook in de vernieuwde Mitterleger lift stappen. Na jaren van trouwe dienst maakt de oude tweepersoonslift plaats voor een nieuwe variant. De nieuwe Mitterleger lift is voorzien van een weerkap en stoelverwarming en brengt je in nog geen 6 minuten naar het bergstation. Bovendien kun je met zes personen in de lift zitten en vervoert de lift straks 2000 personen per uur.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in