Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe Mitterleger lift in Königsleiten komende winter

Wintersportredacteur

Wintersporters die komende winter in Königsleiten skiën, kunnen daar in de nieuwe Mitterleger lift stappen. Na jaren van trouwe dienst heeft de oude tweepersoonslift plaatsgemaakt voor een nieuwe variant. En dat maakt de lift en de piste ernaartoe ineens vele malen aantrekkelijker.

Mitterleger lift vervangen

De Mitterleger lift in Königsleiten was tot afgelopen seizoen een van de laatste oude tweepersoonsliften in het moderne skigebied. De ‘Mitterlegerbahn’ werd in 1996 gebouwd en heeft jaren trouwe dienst bewezen. Ondertussen zijn de meeste oude liften in het skigebied al vervangen, maar deze klassieker deed het nog altijd. Tot nu dan, want het oude beestje maakt plaats voor een nieuwe en moderne lift.

Mitterleger lift panorama

Van klassiek naar modern

De oude Mitterleger lift was een van de laatste der Mohikanen in de Zillertal Arena. De tweepersoonslift was een echte klassieker, die bij het instappen flink in je kuiten kon schieten. Daarom stond er vrijwel altijd liftpersoneel bij om je te helpen met instappen. Eenmaal in het liftje zat je heel romantisch dicht tegen je medepassagier aan. De lift was heerlijk met goed weer, want je kon er lang (circa 14 minuten) van het zonnetje genieten. Bij slecht weer wilde je de lift vooral vermijden. Gelukkig kon dat ook. Tijd voor een moderne vervanging dus.

Het uitzicht vanuit de oude Mitterleger lift
Je moest voorheen wel 14 minuten gespreksstof hebben met je liftpartner

➡️ Ook nieuw dit jaar: de nieuwe verbinding tussen Zell am Ziller en Gerlos

Nieuwe lift met stoelverwarming en weerkap

De nieuwe Mitterleger lift is voorzien van een weerkap en stoelverwarming en brengt je in nog geen 6 minuten naar het bergstation. Een flinke verbetering dus. Bovendien kun je met zes personen in de lift zitten en vervoert de lift straks 2000 personen per uur. De lift volgt nagenoeg dezelfde route als de oude.

Mitterleger dalstation
Het nieuwe dalstation van de Mitterleger lift (© Zillertal Arena)

Mitterleger bergstation
Het nieuwe bergstation van de Mitterleger lift (© Zillertal Arena)

Uithoekje van het skigebied wordt zeker drukker

De pistes naar de Mitterleger lift werden de afgelopen jaren steeds minder gebruikt, want je wist dat je een lange liftrit te wachten stond als je de pistes nam. Wij verwachten dat dit uithoekje van het skigebied, waar het dalstation ligt, vanaf komende winter weer veel vaker gebruikt gaat worden. Het is daar immers ook prachtig skiën. De nieuwe lift vergemakkelijkt daarnaast de verbinding naar de Larmachbahn en dus ook naar Gerlos.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in