Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: nieuwe gondel Wilde Krimml (Krimml-x-Press) in de Zillertal Arena

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De afgelopen en komende maanden werken ze in de Zillertal Arena hard aan de nieuwe gondellift Wilder Krimml. Het is al een tijdje bekend dat er een nieuwe gondel zou komen, vandaag zijn de eerste beelden van de verbouwing online verschenen. Kijk je mee?

Nieuwe Krimml-x-Press in Zillertal Arena

Iedereen die wel eens van Gerlos naar Zell am Ziller heeft geskied, kent de lift: de Krimml-x-Press in de Zillertal Arena. Het is de verbindingslift tussen de twee dorpen en de meeste houden het bij een ritje per dag. De rit naar boven is nu eenmaal niet echt een pretje omdat de lift grotendeels in de schaduw ligt en niet zo heel snel draait. Het is dus even koukleumen tot je op de Übergangsjoch bent. Bovendien gaat de lift door de wind regelmatig dicht. Gelukkig was dat in winter 2022/2023 voor het laatst, want op dit moment wordt de nieuwe Krimml-x-Press gebouwd in de Zillertal Arena. In plaats van de stoeltjeslift uit 1990, kun je dan met de nieuwe gondel van Gerlos naar Zell am Ziller. Een stuk warmer, comfortabeler en meer capaciteit. Een flinke verbetering voor het gebied dus!

››› Alle cijfers & feiten van de nieuwe lift

Werkzaamheden in het skigebied

Via een bericht op de social media kanalen van de Zillertal Arena weten we nu dat de nieuwe lift ’10er Gondelbahn Wilde Krimml’ gaat heten. Het is inmiddels een grote bouwplaats in de bergen tussen Gerlos en Zell am Ziller in de Zillertal Arena en er is al veel veranderd. Er wordt gewerkt aan de liftsteunen met de hulp van helikopters en gigantische kranen. Ook zijn de eerste contouren van de nieuwe lift al zichtbaar.

Kijk je mee?

Zo gaat het er nu aan toe in het skigebied:

De oude lift

Heb je al eens in deze oude lift gezeten? Deze plaatjes hieronder laten zien hoe het was. Komende winter opent de nieuwe gondelbahn Wilde Krimml al, als alles ten minste volgens de planning verloopt. We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in