Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: bouw nieuwe Komperdellbahn in Serfaus gaat hard

Wintersportredacteur

Niet alleen het weerbeeld in de Alpen zorgt voor de winterse kriebels, ook de voortgang van de bouw van de nieuwe Komperdellbahn laat zien dat het winterseizoen steeds dichterbij komt. De Komperdellbahn wordt aan het begin van het nieuwe winterseizoen opgeleverd en het schiet al aardig op met de bouw van de nieuwe lift in Serfaus-Fiss-Ladis. Uit het skigebied is er een bouw-update online verschenen en deze delen we graag met je!

Hoe het nu is bij het dalstation?

Hoewel de bouw van het nieuwe dalstation van de Komperdellbahn in Serfaus nog iets achterloopt, is de meeste achterstand de afgelopen weken ingehaald. Er is gewerkt met twee verschillende ploegen om zo een werkdag van 5.00 uur tot 22.00 uur te creëren. Dit loont, er is inmiddels al een echt gebouw te zien in het dal in Serfaus. Het laatste beton is recent gegoten en de kelderverdieping wordt op dit moment gereed gemaakt. Hier komt vanaf komend winterseizoen een skidepot. De muren en het plafond zijn geschilderd en de isolatie is aangebracht. Momenteel zijn ze in het dalstation bezig met de eerste roltrappen.

››› Timelaps van de bouw van het dalstation van de Komperdellbahn in Serfaus!

Middenstation nieuwe Komperdellbahn

Een stuk verder zijn ze in het skigebied al met de bouw van het middenstation. Van buiten lijkt het gebouw al volledig klaar! Aan de binnenkant wordt er op dit moment nog hard gewerkt. Wat er nog moet gebeuren? Naast de elektrische bedrading, worden bij het middenstation ook de nieuwe gondels in elkaar gezet. Bekijk actuele beelden via het blog van Serfaus-Fiss-Ladis.

Bouwwerkzaamheden bij het bergstation

Het werk bij het bergstation is ook nog in volle gang. Onder andere de aandrijving van de sectie tussen het middenstation en het dalstation wordt geïnstalleerd. Ook is er al een heel gebouw uit de grond getrokken bovenop de berg in Serfaus. Volgens de bouw-update uit het skigebied is er wel een kleine vertraging bij de bouw van het bergstation. Het wordt nog flink aanpoten om de strakke planning te halen.

››› Ook bij dit station hangt er een camera die het hele proces filmt!

Vordering lifttraject nieuwe Komperdellbahn

Per helikopter zijn de liftsteunen van het nieuwe lifttraject van de Komperdellbahn over de berghelling verspreid. Inmiddels ontbreken alleen nog de eerste twee steunen bij het dalstation. De volgende stap? De kabel is geleverd en begin september zijn de laswerkzaamheden klaar, zodat de kabel op katrollen kan worden gespannen. Eind september komt de kabel op het onderste gedeelte van het lifttraject.

Afgelopen maanden

Benieuwd hoe de vooruitgang van de nieuwe Komperdellbahn eruit zag de afgelopen maanden? We schreven regelmatig een nieuwe bouw-update over de vorderingen in het skigebied:

Update van de bouw: 19 juni 2023
Vorderingen Komperdellbahn: 4 mei 2023
Komerdellbahn bouw-update: 4 april 2023
Update uit Serfaus: 22 september 2022
Bouw-update: 3 september 2022

Zo ziet de lift er komend skiseizoen uit:

© Seilbahn Komperdell GmbH

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in