Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe lift in Serfaus: zo staat de bouw van de Komperdellbahn er voor

© Seilbahn Komperdell GmbH

Wintersportredacteur

Het middenstation van de nieuwe lift in Serfaus-Fiss-Ladis is inmiddels herkenbaar als liftstation. De bouw gaat gestaag door en inmiddels is de Komperdellbahn goed zichtbaar vanuit het dal. De bouw verloopt volgens schema, zodat de lift gereed is voor het winterseizoen 2023/2024. Benieuwd hoe het er nu aan toegaat in Serfaus-Fiss-Ladis?

De nieuwe lift in Serfaus

De nieuwe lift in Serfaus, de Komperdellbahn, is momenteel in aanbouw. Op dit moment is men druk bezig met het middenstation. De lift krijgt namelijk een nieuwe route met een tussenstation. Deze zal de verdeling op de berg verbeteren, skischolen kunnen op deze manier al eerder uitstappen en zo wordt de bovenkant van de berg ontlast. De verbinding tussen Serfaus en Fiss zal ook makkelijker worden. Daarnaast wordt de complete lift in een nieuw jasje gestoken. De oude 6-persoons gondels worden vervangen door een 10-persoons model.

Actuele beelden

Op dit moment wordt er gebouwd aan het middenstation van de nieuwe lift in Serfaus. Zoals je op de foto’s van vorige week kunt zien, zijn de betonwerkzaamheden in volle gang. Alle structurele werkzaamheden staan op de planning voor dit jaar. De rest van de uitbreiding, montage en afbouw gaat in 2023 gebeuren. De gehele buitenkant zal geïntegreerd worden in de landschap. Er gaat dus nog veel veranderen in Serfaus-Fiss-Ladis!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in